• 瀏覽: 1,890
  • 回覆: 19
熱賣及精選
HiFi 的音質靚啲?

引用:
原帖由 miass 於 2021-11-25 02:14 AM 發表

HiFi 的音質靚啲?
佢某D歌曲,系可以測試你套HiFi既質素,唔使下下聽古典或者交響曲

引用:
原帖由 我係掟磚廢青2號 於 2021-11-25 11:38 AM 發表

佢某D歌曲,系可以測試你套HiFi既質素,唔使下下聽古典或者交響曲
原來如此

引用:
原帖由 miass 於 2021-11-25 11:43 AM 發表

原來如此
我發覺喜歡聽HiFi同喜歡聽歌,欣賞角度有時真係兩回事。

鍾意聽HiFi的我,就當然會經常放D HiFi碟,HiFi歌嚟聽下。但就俾我個女話,佢就寧願聽手機都唔用我套HiFi聽歌。好啦,最近屋企有少部份裝修,咪收起套HiFi。而最近佢又開始有D喜歡聽慢歌,欣賞角度唔同咗,開始唔滿意佢自己套藍芽喇叭,仲問我幾時可以開返套HiFi俾佢聽歌。

引用:
原帖由 我係掟磚廢青2號 於 2021-11-25 12:00 PM 發表

我發覺喜歡聽HiFi同喜歡聽歌,欣賞角度有時真係兩回事。

鍾意聽HiFi的我,就當然會經常放D HiFi碟,HiFi歌嚟聽下。但就俾我個女話,佢就寧願聽手機都唔用我套HiFi聽歌。好啦,最近屋企有少部份裝修,咪收起套HiFi。而最近佢又開始有D喜歡聽慢歌,欣賞角度唔同咗,開始唔滿意佢自己套藍芽喇叭,仲問我幾時可以開返套HiFi俾佢聽歌。
你有品味

三星S7 藍牙版本應該只係4.2 ,藍牙版本5.0以上音質會好好多!

宇宙仔棄三星於不顧了!

佢把聲靚絕

彈結他嗰位是否蘇德華(blue jeans)
https://youtu.be/kKZI9_TGNLA

我都喜歡用HIFI聽歌,HIFI嘅臨場感與細節,手機點都做唔到!
論音色質素SACD完勝太多了吧⋯

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]