• 瀏覽: 78,564
  • 回覆: 117
  • 追帖: 11
+23
引用:
原帖由 ~o_my_god~ 於 2021-11-25 12:32 AM 發表
發瘟新聞四人幫呢單嘢D花生食極都有...

@cpk1007 可以 delete 了, 謝謝。
已刪

引用:
原帖由 ~o_my_god~ 於 2021-11-25 12:33 AM 發表

唔洗叫你裝多個box 先睇到已經叫俾面
一間公司一個app,多多$都唔夠課俾佢地
但話時話,商經局新諮詢好似包括非法串流裝備......

引用:
原帖由 人上人2.0 於 2021-11-25 01:37 PM 發表

唔意外,之前都提中國既奧運播映權係包埋澳門。

另借位:Disney將取消同Comcast共同持有的電視OTT平台Hulu Live的基本版服務,用戶變相需焗加五鎂「升級」睇埋Disney+同ESPN+,分析相信與Disney+用戶量未達標有關。
老鼠+冇三年都唔使旨意達標
再加埋其他公司都開始建構自己串流平台,競爭更激烈
不過其他公司建立平台就輪到Netflix/APV/Hulu頭痛,星空奇遇已是一例

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-11-26 05:47 AM 發表

亞記以前都試過廣告費貴過大台(驃叔時期賽馬節目果陣),咁又點?
佢mark到一千萬30秒都得架...不過對"個別客戶"俾番折扣之嘛....
某程度上係制造假象,以為藍V多人睇可以叫得貴
但事實論直播收視,黃金時段大台仍然贏佢成幾條街,只係因為大台立場令客戶轉投對家以避滋擾甚至用鏡錯代言搶年青人市場,而用得鏡錯就避免在大台出廣告,令大台收入大減
不過即使令大台收入大減藍V都冇乜著數呢下先好笑

引用:
原帖由 js904 於 2021-11-26 02:23 PM 發表

你個立論反轉講都得

事實論直播收視, 黃金時段大台雖然贏妖成幾條街,
但係當你搭返工返屋企搭lift, 都聽到連一家大細都響度講緊鏡錯的話, 就知道電視收視高都唔一定有用
客戶只會睇代言人嘅影響力同帶來嘅消費力
所以大台要認真檢討一下到底大灣區呢樣嘢值唔值得咁投資落去
再咁樣離地嘅話,分分鐘下一份財報連蝕少3%都冇可能,蝕更多都似

引用:
原帖由 js904 於 2021-11-27 06:00 PM 發表

「佢地本身個品牌都已經夠殺啦」
咩叫佢地呢?我講緊係一眾商戶,唔係某一間

用佢地係錦上添花的話,真係想知舖王平日係咪匿埋唔出街
如果藍V夠殺,收視就唔會永遠低過6點,得嗰兩三點

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-11-27 06:08 PM 發表

匯窿,金拱門,窿澤,實滯,鴉蘭床褥,發佳....全部大牌子喎...原則上佢地唔搵鏡錯賣都一樣咁多人去幫襯......
但部份同李氏有關喎
不過有好多大牌冇出TV廣告但都搵鏡錯代言,例如CK同老虎啤等

明年渣馬維持十一月跑

WTA宣佈因彭帥失蹤事件,暫停中國及香港所有賽事
對上一次香港賽好似又係發瘟轉播?

引用:
原帖由 woltif 於 2021-12-2 05:15 PM 發表

上次係西台,妖視仲特登直播陳奕迅同李娜的表演賽。

MTR老銅甩門,大台直播影空氣,但now係影到佢地整緊度門
大台失策到呢.....

日本鎖國,導致花樣滑冰大獎賽總決賽取消

引用:
原帖由 201500000 於 2021-12-2 07:18 PM 發表

整門個畫面喺 81 六點半新聞出咗,83 過三分鐘先出現場然後影緊其他地方。
但係西台個鏡頭擺嘅位置最正,對正甩門個地方,大台只能喺側面。
收到兩個台push alert,先睇大台,影空氣(响封鎖線外zoom近),隔一陣之後睇西直播台,正面影緊佢地整門

引用:
原帖由 201500000 於 2021-12-2 10:44 PM 發表

瘟台出埋漂白水添。
頭先寫漏咗:大台影空氣都好過瘟台影都冇
莫財到咁?

引用:
原帖由 leowanhk 於 2021-12-3 11:51 AM 發表

以前真係跑新聞就話同你搏命
而家?有心都走晒啦
呢句真
有心嘅一早走晒

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]