• 瀏覽: 1,728
  • 回覆: 11
我好肯定當年我睇戲時, 結局拍完古天樂老婆大肚後, 跟隨鏡頭一轉就是內地東莞仔伏法。

點解現在好多人成日話期待有第3集就可以再看東莞仔????

藍光碟版都改了結局??

熱賣及精選
無留意有東莞仔打耙呢一幕.

真係奇怪

今晚去租隻blu ray睇下先。

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-11-25 01:49 PM 發表

真係奇怪

今晚去租隻blu ray睇下先。
租?netflix有
上星期睇完1, 2補足番當年初睇時的空白。東莞仔貨van劈殺完鄭浩南而Jimmy 推副壽觸動到附近警車,眼見及此連夜走佬,再沒提及東莞仔一角。後來劇情尾部jimmy質左局長幾拳,返到去未婚妻鄉郊匿藏處始獲得知懷孕,鏡頭一鏡到底並沒有任何大陸伏法畫面。

引用:
原帖由 salabit 於 2021/11/25 15:47 發表

租?netflix有
上星期睇完1, 2補足番當年初睇時的空白。東莞仔貨van劈殺完鄭浩南而Jimmy 推副壽觸動到附近警車,眼見及此連夜走佬,再沒提及東莞仔一角。後來劇情尾部jimmy質左局長幾拳,返到去未婚妻鄉郊匿藏處始獲得知懷孕,鏡頭一鏡到底並沒有任何大陸伏法畫面。
去家中附近影碟舖有得租。 $25一天
(我唔想睇網上版. 想證明當年推出實體碟時的結局)

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-11-25 04:03 PM 發表

去家中附近影碟舖有得租。 $25一天
(我唔想睇網上版. 想證明是否當年推出實體碟時的結局)
Ok, 杜sir d戲值得再睇,10年果套奪命金都唔差

引用:
原帖由 salabit 於 2021/11/25 15:47 發表

租?netflix有
有時在戲院睇時要去廁所會錯過幾分鐘。 等到網上有得睇或有碟時要補睇番。

引用:
原帖由 salabit 於 2021/11/25 16:04 發表

Ok, 杜sir d戲值得再睇,10年果套奪命金都唔差
杜sir每部戲都有睇。

如果blu ray會推出一套{杜sir電影珍藏版合集}就正啦。

沒有把 是不是你記錯了

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-11-25 01:34 AM 發表

我好肯定當年我睇戲時, 結局拍完古天樂老婆大肚後, 跟隨鏡頭一轉就是內地東莞仔伏法。

點解現在好多人成日話期待有第3集就可以再看東莞仔????

藍光碟版都改了結局??
施主,戲一套,何苦太執著

過了這麼多年,還有第三集嗎?我由期望等到失望到無望了,啲角色人物都老晒

內容有趣,但硬係拍唔出古惑佬嗰種粗聲粗氣,全部大佬都係得一兩條靚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]