• 瀏覽: 11,235
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 chuchu901817 於 2021-11-25 10:11 AM 發表

就係因為佢係個善良謙虛既小朋友,某粉黃友係yt成日老作埋d故仔抵毀佢,真係幾心痛呢位妹妹,鐘意唱歌做自己喜歡既事有錯嗎!唔欣賞都唔駛踐踏人既!支持gigi
唔係無缺點,雖然GIGI優點好多,係新一代中最強,但缺點也不少:

是但講幾個:

1. 顏值謹謹合格(可以整整佢就有大改善)
2. 聲線無辨識力,比較普通,要睇佢個樣先知係佢唱。

引用:
原帖由 bystander_2019 於 2021-11-25 11:58 AM 發表

聽歌要美女身材,响香港,麻煩你舉個例女出嚟!不如你去睇AV…
GiGi聲線辯識度不高?你反過來講…辯識度不高,何解那么多人一聽佢唱歌就知系佢唱!
定系你响度尻嗡,嗡得就嗡!
我都好想香港有下一代天后,佢可能會係下一代天后的最佳人選,不過唔會盲撐佢,盲撐只會害死佢。

曾經理話佢似阿梅的接班人,就係覺得佢有實力(唱功)和壓台感(不怯場)。曾生應該想奉去做下一代天后,不過要做天后還有一段距離,就睇吓TVB點栽培佢,以佢現時的情況要做一個普通歌手係無問題,但要做天后(大部份人喜歡她的歌)仲還需要更大努力和改變。

引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 01:46 PM 發表

為卡拉ok而唱,都唔止近十年的事,
當日引入卡拉ok,兼將卡拉ok融入香港樂壇的咪就係譚詠麟、陳百祥和曾志偉。
K歌的確係多左,不過都有其他非K歌類,例如醫神的浮誇就係其中一首經典。

引用:
原帖由 bystander_2019 於 2021-11-25 01:47 PM 發表

喜歡唱歌,想開紅館演唱,給歌迷快樂就系咁簡單…
佢唔係話想買十層樓咩?!唔做天后點買?

引用:
原帖由 gundam13579 於 2021-11-25 12:32 PM 發表

辨識佢唔到先係變化多端,佢唱親密愛人直情唱到成個鄧麗君咁款
唔睇樣,我初時仲以為係GEM唱緊歌。

引用:
原帖由 fto94 於 2021-11-25 02:08 PM 發表

佢不只唱功呢!
乖女學生入屋全相3/7比....
仲跌1跌呃多分~
無話呢!
谷? 谷屁咩....🧟🤣
唔好踩小谷囉,小谷唱功好係星夢所有歌手公認最好的,小谷只係輸蝕廣東話有口音,至於GIGI唱功就係公認新人當中最好,兼且佢有壓台感,有這種壓台感的女歌手唔多,只有兩三個天后有。

引用:
原帖由 bystander_2019 於 2021-11-25 02:13 PM 發表

咁認真什么十層樓?乜聽者咁著緊嘅,我想努力賺$買廿層樓…
佢係台慶講恭喜發財,又話自己目標想買十層樓,係認真還是講笑,自己判斷囉。

引用:
原帖由 MT! 於 2021-11-25 03:59 PM 發表

1. 樣靚唔靚就見人見智,但唔需要整呀?
2. 佢把聲明顯是屬於辨識度高的,而且好你試下聽那個張蔓芝既歌,包你大開眼界,難聽到一個點🙈
有邊個歌手無整個? 阿梅都整個胸,KELLY整個對眼,其他都有輕執一執,好平常啫,唔好整個木偶鼻就可以。

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-11-25 03:36 PM 發表

人哋係有實力,唔係嗰D靠賣樣露波派福利俾毒L打J去谷人氣咁
啱啱依家做緊套「梅艶芳」,梅姐當年都唔係靠賣樣而成為樂壇一姐。
阿梅係唔靠樣,不過你唔知佢隆個咩?

引用:
原帖由 bystander_2019 於 2021-11-25 04:42 PM 發表

整乜春,你專心聽歌吧,人家正職歌手嚟!
剛剛GIGI先拍完戲,唔想歌影線三邊走咩? 所謂正職歌手你指四大班騎呢怪?

支持........................佢整吓

好多香港人都期望香港再有天后出現。GIGI是香港人的希望!!!

https://www.youtube.com/watch?v=9eceou2QOkk

主題標籤 #炎明熹
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]