• 瀏覽: 11,234
  • 回覆: 34
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 末日戰狂 於 2021-11-25 10:36 AM 發表

唔係無缺點,雖然GIGI優點好多,係新一代中最強,但缺點也不少:

是但講幾個:

1. 顏值謹謹合格(可以整整佢就有大改善)
2. 聲線無辨識力,比較普通,要睇佢個樣先知係佢唱。
聽歌要美女身材,响香港,麻煩你舉個例女出嚟!不如你去睇AV…
GiGi聲線辯識度不高?你反過來講…辯識度不高,何解那么多人一聽佢唱歌就知系佢唱!
定系你响度尻嗡,嗡得就嗡!

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2021-11-25 12:03 PM 發表

我都好想香港有下一代天后,佢可能會係下一代天后的最佳人選,不過唔會盲撐佢,盲撐只會害死佢。
系咪想講支持GiGi嘅Fans就系盲粉?咁我是盲,你是聾乎?

引用:
原帖由 Watergor 於 2021-11-25 12:07 PM 發表

樣冇問題,千萬唔好整
楊怡就係一個好例子,整咗反而仲衰
聲音就見仁見智,我就覺得好好聽
對,這是GiGi辯識度之一!

引用:
原帖由 glue123 於 2021-11-25 12:22 PM 發表
903已經跌出8強,喜歡gigi朋友多多支持!
登記會員
https://www.881903.com/member/user/login
投票
https://usca.my903.com/mobile/
903,算了吧,早就沒公信力啦,黃媒政治工具一個!

引用:
原帖由 chuchu901817 於 2021-11-25 12:21 PM 發表

明白,樣見人見至啫,我覺得佢靚女喎!聲-佢都叫辯識唔到,咁而家所謂既香港歌手要收山摺埋啦
我也覺GiGi靚女,耐看!

引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 12:42 PM 發表

但而家明顯無記係將佢在歌唱上,塑造成外形係新梅艷芳。唱歌就新王菲,永遠活在他人影子真的對佢好?
你嘅敘述“明顯”,和“永遠”…太武斷,我不認同

一句講哂…支持GiGi!

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-11-25 01:41 PM 發表

甘又公道d, 旋律呢個層面又唔關歌手事,段估只有去到一級歌手先夠膽仲係最多都只是向作曲人提意下怎樣微調一下個旋律, 而且有圈內人講過點解今時今日近10年既歌已經唱到無晒專業水準, 佢話呢10年d歌唔係為賣cd而唱, 相反依家仲邊有人買cd, 依家係為卡拉ok而唱, 試想首首歌都唱到梅豔芳張學友等水準, 你真係搵鬼黎唱卡拉ok,   相反依家是集中以低水準方式唱d人才可以唱卡拉ok
GiGi自己兩首歌不行K歌路線…有自己風格,特色!這我喜愛…啊

引用:
原帖由 劍城京介 於 2021-11-25 01:43 PM 發表

gigi 從來無話過自己係邊個邊個接班人,
把口喺人地度,點講控制唔到,
佢只講過想做歌手,紅館開演唱會,就咁簡單
喜歡唱歌,想開紅館演唱,給歌迷快樂就系咁簡單…

引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 01:46 PM 發表

為卡拉ok而唱,都唔止近十年的事,
當日引入卡拉ok,兼將卡拉ok融入香港樂壇的咪就係譚詠麟、陳百祥和曾志偉。
不斷繞圈,想揾位入,你想好points未?

引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 01:51 PM 發表

卡拉ok摧毀咗香港樂壇,呢個係事實咁都叫搵位入?
乜唔系妖台垃圾污染樂顫?原來系系唱K?嘩,你見解獨到,見你講野繞周,想你講清楚想表達乜野咋…

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2021-11-25 02:01 PM 發表

佢唔係話想買十層樓咩?!唔做天后點買?
咁認真什么十層樓?乜聽者咁著緊嘅,我想努力賺$買廿層樓…

引用:
原帖由 fto94 於 2021-11-25 02:27 PM 發表

題讚G...
佢入我Po彈呀谷嚟比..
關我卵事咩!
我又冇彈呀谷..
個屁字係話個魚咀姐....
你咁中意偷看GiGi,但又唔中意人哋,真攪笑!

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-11-25 04:15 PM 發表

咁YouTube個點撃率已經算客觀喇,但佢首歌嘅點擊率都唔係咁爆,呢個就已經唔係「台」唔「台」嘅問題。其中一個原因咪就係佢經理人唔夠力去push行佢。因為同一間經理人公司又要顧Chantel又要顧Yumi。
UCheap天天吃view,之前一個月平均一天吃萬幾兩萬!
背后存在好多政治黑暗操作你不知道咋…

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-11-25 04:15 PM 發表

咁YouTube個點撃率已經算客觀喇,但佢首歌嘅點擊率都唔係咁爆,呢個就已經唔係「台」唔「台」嘅問題。其中一個原因咪就係佢經理人唔夠力去push行佢。因為同一間經理人公司又要顧Chantel又要顧Yumi。
睇下留言數目和聽衆對這首歌的評價和內涵,你發覺人家才一萬留言,有成七百,一千萬views…不奇怪嗎?

主題標籤 #炎明熹
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]