• 瀏覽: 11,528
  • 回覆: 233
引用:
原帖由 glue123 於 2021-11-25 12:49 PM 發表

你講得岩,不過上年林二汶都話最受歡迎我真係笑左囉😂棒gigi好過啦
當然上面一班人講既真係一個道理, 我是認同, 原因是呢三位小妹妹真係未夠火喉去催爆一首歌, 所以我念唱片公司應該好似聲夢比賽甘幫佢地翻唱別人的歌, 我念佢地三個人至少其中有一個一定可以上到流行磅頭兩甲

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-11-25 12:58 PM 發表

當然上面一班人講既真係一個道理, 我是認同, 原因是呢三位小妹妹真係未夠火喉去催爆一首歌, 所以我念唱片公司應該好似聲夢比賽甘幫佢地翻唱別人的歌, 我念佢地三個人至少其中有一個一定可以上到流行磅頭兩甲
當然啦,天后未有耐,先決條件要有好多首歌好聽,講真,拒2首我覺得旋律都係麻麻地

唔使講!支持gigi

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-11-25 12:45 PM 發表
我都唔明, 人地出道只有半年, 兼仲係讀緊書, 兼成人身份証都未攞, 你地就想到佢係去到陳慧嫻梅豔芳等級數, 會唔會有問題呢
你講得啱,
問題出自貴為揸fit人的獎門人話佢好有梅艷芳影子,
話王菲接班人就因為守望麥田,但佢慈山寺那次,我就覺得麻麻。

引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 12:42 PM 發表

但而家明顯無記係將佢在歌唱上,塑造成外形係新梅艷芳。唱歌就新王菲,永遠活在他人影子真的對佢好?
點解完全唔覺嘅⋯

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-11-25 12:45 PM 發表
我都唔明, 人地出道只有半年, 兼仲係讀緊書, 兼成人身份証都未攞, 你地就想到佢係去到陳慧嫻梅豔芳等級數, 會唔會有問題呢
真係心急左
可能太愛佢

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-11-25 12:58 PM 發表

而家無記係踩緊拔苗助長條線,因為無記真係好耐冇出現到一個咁受歡迎的非主題曲歌手,同埋俾mirror一直咁樣壓落嚟,壓力都唔少。

支持Gigi

引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 01:11 PM 發表

你講得啱,
問題出自貴為揸fit人的獎門人話佢好有梅艷芳影子,
話王菲接班人就因為守望麥田,但佢慈山寺那次,我就覺得麻麻。
做人做事都唔急得, 只要逐步黎, 例如由最初一舊麵粉團先用1-3年時間搓出好一個梅豔芳既靚靚初型後, 之後就靠佢地自己既後天勞力爆出一個屬於佢自己既另類梅豔芳型, 否則例如好似個12塊鏡一開波就當自己天皇巨星, 甘味出現極端化,唔鍾意既就更加唔鍾意law

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-11-25 01:24 PM 發表

做人做事都唔急得, 只要逐步黎, 例如由最初一舊麵粉團先用1-3年時間搓出好一個梅豔芳既靚靚初型後, 之後就靠佢地自己既後天勞力爆出一個屬於佢自己既另類梅豔芳型, 否則例如好似個12塊鏡一開波就當自己天皇巨星, 甘味出現極端化,唔鍾意既就更加唔鍾意law
好多人將error講嘅嘢,當埋係mirror的立場,
當日姜濤話要做亞洲第一,係就係大想頭,但有咁既雄心有乜問題?
唔通成日只係諗住賺人仔先係王道?

Gigi 好有個性,唱功了得,身型高可型可柔,好有巨星風範好有星味,未來超級天后已經初成。

引用:
原帖由 glue123 於 2021-11-25 01:02 PM 發表

當然啦,天后未有耐,先決條件要有好多首歌好聽,講真,拒2首我覺得旋律都係麻麻地
甘又公道d, 旋律呢個層面又唔關歌手事,段估只有去到一級歌手先夠膽仲係最多都只是向作曲人提意下怎樣微調一下個旋律, 而且有圈內人講過點解今時今日近10年既歌已經唱到無晒專業水準, 佢話呢10年d歌唔係為賣cd而唱, 相反依家仲邊有人買cd, 依家係為卡拉ok而唱, 試想首首歌都唱到梅豔芳張學友等水準, 你真係搵鬼黎唱卡拉ok,   相反依家是集中以低水準方式唱d人才可以唱卡拉ok

一句講哂…支持GiGi!

引用:
原帖由 甘酸苦 於 2021-11-25 01:34 PM 發表

佢翻唱人地作品已經好好聽,自己歌就要睇製作班底同傳唱度!
其實《真話的清高》作為出道作都唔錯,好有個人特色!
真話的清高,唔難唱,但初初聽確係有種好似要啲功架先唱到的感覺,呢吓好成功。
但其實首歌都好hana。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]