• 瀏覽: 11,530
  • 回覆: 233
引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 01:11 PM 發表

你講得啱,
問題出自貴為揸fit人的獎門人話佢好有梅艷芳影子,
話王菲接班人就因為守望麥田,但佢慈山寺那次,我就覺得麻麻。
gigi 從來無話過自己係邊個邊個接班人,
把口喺人地度,點講控制唔到,
佢只講過想做歌手,紅館開演唱會,就咁簡單

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-11-25 01:41 PM 發表

甘又公道d, 旋律呢個層面又唔關歌手事,段估只有去到一級歌手先夠膽仲係最多都只是向作曲人提意下怎樣微調一下個旋律, 而且有圈內人講過點解今時今日近10年既歌已經唱到無晒專業水準, 佢話呢10年d歌唔係為賣cd而唱, 相反依家仲邊有人買cd, 依家係為卡拉ok而唱, 試想首首歌都唱到梅豔芳張學友等水準, 你真係搵鬼黎唱卡拉ok,   相反依家是集中以低水準方式唱d人才可以唱卡拉ok
GiGi自己兩首歌不行K歌路線…有自己風格,特色!這我喜愛…啊

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-11-25 01:41 PM 發表

甘又公道d, 旋律呢個層面又唔關歌手事,段估只有去到一級歌手先夠膽仲係最多都只是向作曲人提意下怎樣微調一下個旋律, 而且有圈內人講過點解今時今日近10年既歌已經唱到無晒專業水準, 佢話呢10年d歌唔係為賣cd而唱, 相反依家仲邊有人買cd, 依家係為卡拉ok而唱, 試想首首歌都唱到梅豔芳張學友等水準, 你真係搵鬼黎唱卡拉ok,   相反依家是集中以低水準方式唱d人才可以唱卡拉ok
為卡拉ok而唱,都唔止近十年的事,
當日引入卡拉ok,兼將卡拉ok融入香港樂壇的咪就係譚詠麟、陳百祥和曾志偉。

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2021-11-25 10:36 AM 發表

唔係無缺點,雖然GIGI優點好多,係新一代中最強,但缺點也不少:

是但講幾個:

1. 顏值謹謹合格(可以整整佢就有大改善)
2. 聲線無辨識力,比較普通,要睇佢個樣先知係佢唱。
靚唔靚就見人見志,再講佢又唔係選香港人小姐,佢係歌手,個樣比上不足 比下有餘就夠了。

引用:
原帖由 劍城京介 於 2021-11-25 01:43 PM 發表

喜歡唱歌,想開紅館演唱,給歌迷快樂就系咁簡單…

引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 01:46 PM 發表

當日引入卡拉ok,兼將卡拉ok融入香港樂壇的咪就係譚詠麟、陳百祥和曾志偉。
不斷繞圈,想揾位入,你想好points未?

中性UT友留言就G啦.....................

G唱 .. 親密 i 人 ~~~  

引用:
原帖由 劍城京介 於 2021-11-25 01:43 PM 發表

你做獨立歌手就可以咁講,
作為簽咗唱片公司的新人,就係要被幕後控制。
還有佢係簽TVB,TVB揸弗人話佢有梅艷芳的感覺,幕後自然要醒水。

引用:
原帖由 bystander_2019 於 2021-11-25 01:49 PM 發表

不斷繞圈,想揾位入,你想好points未?
卡拉ok摧毀咗香港樂壇,呢個係事實咁都叫搵位入?

引用:
原帖由 fto94 於 2021-11-25 01:49 PM 發表
中性UT友留言就G啦.....................

G唱 .. 親密 i 人 ~~~  
聽過,
閃出來就係谷婭溦唱的話,一定好聽過佢。

曾經理話佢似阿梅的接班人,就係覺得佢有實力(唱功)和壓台感(不怯場)。曾生應該想奉去做下一代天后,不過要做天后還有一段距離,就睇吓TVB點栽培佢,以佢現時的情況要做一個普通歌手係無問題,但要做天后(大部份人喜歡她的歌)仲還需要更大努力和改變。

引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 01:51 PM 發表

卡拉ok摧毀咗香港樂壇,呢個係事實咁都叫搵位入?
乜唔系妖台垃圾污染樂顫?原來系系唱K?嘩,你見解獨到,見你講野繞周,想你講清楚想表達乜野咋…

引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 01:46 PM 發表

K歌的確係多左,不過都有其他非K歌類,例如醫神的浮誇就係其中一首經典。

引用:
原帖由 bystander_2019 於 2021-11-25 01:56 PM 發表

乜唔系妖台垃圾污染樂顫?原來系系唱K?嘩,你見解獨到,見你講野繞周,想你講清楚想表達乜野咋…
點解又唔見你評論#43?

引用:
原帖由 bystander_2019 於 2021-11-25 01:47 PM 發表

喜歡唱歌,想開紅館演唱,給歌迷快樂就系咁簡單…
佢唔係話想買十層樓咩?!唔做天后點買?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]