• 瀏覽: 11,527
  • 回覆: 233
引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 01:50 PM 發表

你做獨立歌手就可以咁講,
作為簽咗唱片公司的新人,就係要被幕後控制。
還有佢係簽TVB,TVB揸弗人話佢有梅艷芳的感覺,幕後自然要醒水。
你一時話佢做王菲接班人,一時又話TVB要佢做梅艷芳,即係點?

支持佢, TVB 唔適合你, 好人, 善良, 努力的人一定最終係會離開醜惡的電視台的, 加油~ 

引用:
原帖由 gundam13579 於 2021-11-25 12:32 PM 發表

辨識佢唔到先係變化多端,佢唱親密愛人直情唱到成個鄧麗君咁款
唔睇樣,我初時仲以為係GEM唱緊歌。

引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 01:31 PM 發表

好多人將error講嘅嘢,當埋係mirror的立場,
當日姜濤話要做亞洲第一,係就係大想頭,但有咁既雄心有乜問題?
唔通成日只係諗住賺人仔先係王道?
有甘既心要做第一當然係值得讚揚, 但佢地點解會出現甘極端既情況, 鍾意佢地既就真係10級鍾意, 唔鍾意既就10級唔鍾意呢?就係因為“無能不坐其位”既道理, 我唔係話佢地無能, 我都話姜濤超級靚仔, 但係佢地仍在小學階段就被吹到天皇級, 相反如呢三位小妹妹開口埋口都話自己係梅豔芳陳慧嫻郭富地二世, 我肯定佢3個即死, 至於鏡子, 其實佢地搞到不能得到全港人認同最大死証原因, 就係班打手用晒做人處事甚至職場上最黑人憎既踩人去抬高自己方法或甚無數最賤格說話去幫塊鏡催人氣, 搞到不會阻人搵食既人都睇唔過眼反插爆佢地

有冇龔琳娜咁勁??

引用:
原帖由 劍城京介 於 2021-11-25 02:01 PM 發表

你一時話佢做王菲接班人,一時又話TVB要佢做梅艷芳,即係點?
唔係我話,全部係人地話,
從來我唔認為亦都唔應該話佢係任何歌手的接班人,這樣只會害死佢。

引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 01:53 PM 發表

聽過,
閃出來就係谷婭溦唱的話,一定好聽過佢。
佢不只唱功呢!
乖女學生入屋全相3/7比....
仲跌1跌呃多分~
無話呢!
谷? 谷屁咩....🧟🤣

引用:
原帖由 fto94 於 2021-11-25 02:08 PM 發表

佢不只唱功呢!
仲跌1跌呃多分~
無話呢!
你呢啲就真係廢話喇!

希望唔好紅左就變

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2021-11-25 02:01 PM 發表

佢唔係話想買十層樓咩?!唔做天后點買?
咁認真什么十層樓?乜聽者咁著緊嘅,我想努力賺$買廿層樓…

引用:
原帖由 fto94 於 2021-11-25 02:08 PM 發表

佢不只唱功呢!
仲跌1跌呃多分~
無話呢!
唔好踩小谷囉,小谷唱功好係星夢所有歌手公認最好的,小谷只係輸蝕廣東話有口音,至於GIGI唱功就係公認新人當中最好,兼且佢有壓台感,有這種壓台感的女歌手唔多,只有兩三個天后有。

引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 01:43 PM 發表

真話的清高,唔難唱,但初初聽確係有種好似要啲功架先唱到的感覺,呢吓好成功。
但其實首歌都好hana。
主要這首歌唱到炎明熹咁樣好難,佢不斷變聲,全真音其實都可以唱,不過你會發現後面的音會很不穩,尾音吾夠氣,這就是功架。無辦法​

引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 02:10 PM 發表

你呢啲就真係廢話喇!
知喇!
全世界得你一個冇肺!
讚g刀話肺..
9刀俾你吹到變黑包....

引用:
原帖由 bystander_2019 於 2021-11-25 02:13 PM 發表

咁認真什么十層樓?乜聽者咁著緊嘅,我想努力賺$買廿層樓…
佢係台慶講恭喜發財,又話自己目標想買十層樓,係認真還是講笑,自己判斷囉。

垃圾兵馬桶

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]