• 瀏覽: 11,532
  • 回覆: 233
引用:
原帖由 fto94 於 2021-11-25 02:27 PM 發表

題讚G...
佢入我Po彈呀谷嚟比..
關我卵事咩!
我又冇彈呀谷..
個屁字係話個魚咀姐....
你咁中意偷看GiGi,但又唔中意人哋,真攪笑!

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2021-11-25 10:36 AM 發表

唔係無缺點,雖然GIGI優點好多,係新一代中最強,但缺點也不少:

是但講幾個:

1. 顏值謹謹合格(可以整整佢就有大改善)
2. 聲線無辨識力,比較普通,要睇佢個樣先知係佢唱。
人哋係有實力,唔係嗰D靠賣樣露波派福利俾毒L打J去谷人氣咁
啱啱依家做緊套「梅艶芳」,梅姐當年都唔係靠賣樣而成為樂壇一姐。

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2021-11-25 12:03 PM 發表

我都好想香港有下一代天后,佢可能會係下一代天后的最佳人選,不過唔會盲撐佢,盲撐只會害死佢。
亦要睇下佢簽嗰間公司有冇能力去力捧佢,好似當年梅姐有實力都要華星個經理人有能力而又有個劉培基去包裝佢,之後嘅容視兒亦都因為係英皇嘅能力,當年Twins亦係個例子。而呢一年Mirror咁紅都係viu同花姐識力捧同包裝佢哋。
所以依家佢只係簽返tvb嘅星夢,會擔心佢只係會好似Hana咁只係喺tvb平台紅,喺其他平台唔夠認受性。

引用:
原帖由 nose 於 2021-11-25 12:33 PM 發表

佢個樣係啱啱好,如果太靚,會令人忽略咗佢嘅歌藝,如果太醜,又會令人討厭,而家呢種樣,型格,舒服,可塑性高,fit 晒。
你咁講,我又覺得當年梅姐嗰種百變形象路線應該都幾啱阿熹(Gigi炎明熹),不過唔知今時今日有冇個好似劉培基咁嘅人可以幫到佢。

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-11-25 03:47 PM 發表

亦要睇下佢簽嗰間公司有冇能力去力捧佢,好似當年梅姐有實力都要華星個經理人有能力而又有個劉培基去包裝佢,之後嘅容視兒亦都因為係英皇嘅能力,當年Twins亦係個例子。而呢一年Mirror咁紅都係viu同花姐識力捧同包裝佢哋。
所以依家佢只係簽返tvb嘅星夢,會擔心佢只係會好似Hana咁只係喺tvb平台紅,喺其他平台唔夠認受性。
Gigi唱功同實力已經蓋過"台"的認受性, 個個欣賞佢都唔係因為"台"播佢歌而紅.

已經跳出了以往歌手走紅的方式, 每次現場演唱都令人期待, 同時積聚新fans.

"一念一花"<<<<有邊個台會播佛教歌? Gigi, Windy, Steven就吸了不少新fans, 尤甚宗教fans, 令其積人緣.

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-11-25 03:55 PM 發表

你咁講,我又覺得當年梅姐嗰種百變形象路線應該都幾啱阿熹(Gigi炎明熹),不過唔知今時今日有冇個好似劉培基咁嘅人可以幫到佢。
如果呢棵係搖錢樹,十個劉培基都仲得

引用:
原帖由 甘酸苦 於 2021-11-25 08:43 AM 發表
Gigi唱歌好好聽,超努力工作,最難得係對人態度好(見過佢同姑丈真人,對人超友善),根本0缺點,好開心香港能夠誕生呢一位新一代天后級歌手!

https://pop.stheadline.com/content/f/108438/娛樂-直擊拍煞科戲現場-姚焯菲鍾柔美攰到瞓-炎明熹Keep住笑堅捱得

https://m.youtube.com/watch?v=BlNe8IXY1Lc
年紀尚小, 最好先努力讀書, 至少中學畢業

引用:
原帖由 glue123 於 2021-11-25 12:29 PM 發表

咁都係,我都係簡單嘢就做下,結果平常心!最神奇係新人獎計播放率,咪即係拒中意比邊個就邊個
1. 樣靚唔靚就見人見智,但唔需要整呀?
2. 佢把聲明顯是屬於辨識度高的,而且好你試下聽那個張蔓芝既歌,包你大開眼界,難聽到一個點🙈

引用:
原帖由 woltif 於 2021-11-25 12:42 PM 發表

但而家明顯無記係將佢在歌唱上,塑造成外形係新梅艷芳。唱歌就新王菲,永遠活在他人影子真的對佢好?
咁當佢係梅艷芳+王菲,已經係喺佢兩位明星之上嘅超新星。當年梅姐初出道,都係跟小鳯姐咁賣點係低音,喺香港樂壇女歌手嚟講係少有,但人哋都唔會下下將梅姐同小鳳姐比。所以要視乎經理人公司可以幾有能力去力捧阿熹。

加油GIGI 

引用:
原帖由 誰事誰非2015 於 2021-11-25 03:59 PM 發表

如果呢棵係搖錢樹,十個劉培基都仲得
你都識話十個劉培基啦,咁即係依家都冇十個人有劉培基嘅能力啦。而三個臭皮匠係唔可能勝過諸葛亮,所以搵十個唔知乜水冇能力嘅人去幫阿熹包裝係比唔上當年Eddie幫梅姐包裝咁。

其實她都好叻 ,咁細過上到台很穩定,希望她可以頂住壓力啦。

引用:
原帖由 6seven 於 2021-11-25 03:59 PM 發表

Gigi唱功同實力已經蓋過"台"的認受性, 個個欣賞佢都唔係因為"台"播佢歌而紅.

已經跳出了以往歌手走紅的方式, 每次現場演唱都令人期待, 同時積聚新fans.

"一念一花"<<<<有邊個台會播佛教歌? Gigi, Windy, Steven就吸了不少新fans, 尤甚宗教fans, 令其積人緣.
咁YouTube個點撃率已經算客觀喇,但佢首歌嘅點擊率都唔係咁爆,呢個就已經唔係「台」唔「台」嘅問題。其中一個原因咪就係佢經理人唔夠力去push行佢。因為同一間經理人公司又要顧Chantel又要顧Yumi。

引用:
原帖由 lai-ken 於 2021-11-25 04:15 PM 發表

咁YouTube個點撃率已經算客觀喇,但佢首歌嘅點擊率都唔係咁爆,呢個就已經唔係「台」唔「台」嘅問題。其中一個原因咪就係佢經理人唔夠力去push行佢。因為同一間經理人公司又要顧Chantel又要顧Yumi。
"其中一個原因咪就係佢經理人唔夠力去push行佢"......閣下想虐待學生? 前幾日為乜病倒!?

真. fans係想佢地多休息, 同學業.

PS: 去"一念一花"官網睇返佢地其餘片的view數, 你就知影響力.

引用:
原帖由 6seven 於 2021-11-25 04:26 PM 發表

"其中一個原因咪就係佢經理人唔夠力去push行佢"......閣下想虐待學生? 前幾日為乜病倒!?

真. fans係想佢地多休息, 同學業.

PS: 去"一念一花"官網睇返佢地其餘片的view數, 你就知影響力.
係栺push行首歌唔係push個人…

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]