• 瀏覽: 972
  • 回覆: 7
Casio呢款表,真係賣一隻蝕一隻!鋼帶,永不會斷。 大概15年前買,165元。
今日發現螢幕啲字有少許消退,應該夠期換電啦。話就話10年電池,但已經超額完成多50%,真係勁!
今次換電後,又唔知可唔可以行多15年?
(有冇板友的casio , 已經行超過20年?)

個舊電池折出黎,居然仲有2.984 V!

精選汽車

好犀利喎

好錶可以用一世

係真㗎

唉!呢隻大食怪,一年換一新電池。

引用:
原帖由 jommh 於 1/12/2021 20:52 發表

唉!呢隻大食怪,一年換一新電池。12875545
CR 2016容量細過 CR 2025, 短命啲係正常,   但都唔會一年乾塘......
會唔會成日撳掣撳燈消耗電力?
我就好少撳掣同撳燈,  都係睇時間多,    好少用到裏面啲功能

點解你粒電咁貴?  成20蚊
我買十蚊5粒

CR 2016同 CR 2025, 應該差唔多價錢

去鴨療街買都要十幾蚊一粒,越薄越貴,CR2032 IIKEA 🔟蚊一排

引用:
原帖由 ft907 於 2/12/2021 14:10 發表

CR 2016容量細過 CR 2025, 短命啲係正常,   但都唔會一年乾塘......
會唔會成日撳掣撳燈消耗電力?
我就好少撳掣同撳燈,  都係睇時間多,    好少用到裏面啲功能

點解你粒電咁貴?  成20蚊
我買十蚊5粒

CR 2016同 CR 2025, 應該差唔多價錢
2016 流通量比較少,貴過 2025,2032,一啲都唔奇

引用:
原帖由 PMSHK 於 2/12/2021 16:12 發表

2016 流通量比較少,貴過 2025,2032,一啲都唔奇
CR 2016...鴨寮街大把,  檔檔都有啦
就當你唔去鴨街,  一般電器舖都唔係咁難搵, 20蚊一粒真係搶錢呀

引用:
原帖由 ft907 於 2/12/2021 16:15 發表

CR 2016...鴨寮街大把,  檔檔都有啦
就當你唔去鴨街,  一般電器舖都唔係咁難搵, 20蚊一粒真係搶錢呀
二十蚊一粒,當然係超貴喇,但可能係連工包料呢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]