• 瀏覽: 14,930
  • 回覆: 138
  • 追帖: 4
+9
不是針對那一間餐廳

呢類"黑椒XX飯", 好多茶記/西餐廳都係咁
倒汁倒到唔洗錢咁

本身呢碟飯餐肉, 腸, 扒之類已經"爆曬標"
加埋倒半碗"汁"(油)落去真係......

咁倒去, 食碟飯=飲油, 真收賣人命
個汁另上咪好, 又唔洗用咁多汁

附件

IMG-20211128-WA0013.jpg(245.75 KB)

2021-11-28 03:04 PM

IMG-20211128-WA0050.jpg(366.89 KB)

2021-11-28 03:04 PM

00IBCUAC0643445C940A6Fpx.jpg(273.62 KB)

2021-11-29 01:32 AM

009037D92484EE76D595A9px.jpg(134.19 KB)

00LKAL29BAD7358C4C5886px.jpg(45.75 KB)

03JGQ3959A1C62D3411D80px.jpg(130.02 KB)

TfvAFtc.jpg(843.95 KB)

caption.jpg(48.34 KB)

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-11-28 03:04 PM 發表
個汁可唔可以另上

倒到唔洗錢咁食碟飯?
飲油咩
退貨啦

茶記係甘架啦。。。。

多謝分享

真係太多汁

個汁另上都係一樣...
因為佢用炸爐整扒&腸仔&餐肉等等~...
有良心嘅就會撈起隔幾分鐘油先上碟; 
有D餐廳旺嗰陣, 係炸爐夾起無隔油直接上碟...

引用:
原帖由 ShunNitta 於 2021-11-28 15:35 發表
個汁另上都係一樣...
因為佢用炸爐整扒&腸仔&餐肉等等~...
有良心嘅就會撈起隔幾分鐘油先上碟; 
有D餐廳旺嗰陣, 係炸爐夾起無隔油直接上碟...
啲配料唔健康就梗
但而家啲飯全部淋曬汁
食飯就食曬啲油(汁)
衰上加衰

呢間正

食完入醫院啦

汁好似山泥傾瀉

太多汁要換

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-11-28 03:04 PM 發表
個汁可唔可以另上?
倒汁到唔洗錢
食碟飯飲油咩
老字號搞成咁

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-11-28 03:44 PM 發表

啲配料健康就梗
但而家啲飯全部淋曬汁,食碟飯就食曬啲油(汁)
衰上加衰
真係太多

汁太多

餐廳個名改到成個架部名,梗係多汁啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]