• 瀏覽: 7,166
  • 回覆: 107
  • 追帖: 1
現在四大唱片公司派出歌手齊撐無線活動加上有啲退隱左殿堂級演員幫無線拍劇,特別捧出左15位星夢學員足以打殘同秒殺viu捧出嚟組合現在出左首個女團硬撼仲未成型viu女團,無線現在無人匹敵。

四大破冰反而大話破滅, 歌手唔入屋/歌又唔入耳,, 勁歌金曲直接比呢班友收左皮.
全年得學友上過一次港姐決賽, 口碑好懷參半, 收視仲低過上年就一定系事實.
聲夢傳奇日吹夜吹, 攪到部份觀眾直接熄電視乜都唔睇, 全線收視跌應就系咁解.

引用:
原帖由 leon1982 於 2021-11-28 05:05 PM 發表
現在四大唱片公司派出歌手齊撐無線活動加上有啲退隱左殿堂級演員幫無線拍劇,特別捧出左15位星夢學員足以打殘同秒殺viu捧出嚟組合現在出左首個女團硬撼仲未成型viu女團,無線現在無人匹敵。
咁要揾80,90年代啲人返來拍劇唱歌了

引用:
原帖由 leon1982 於 2021-11-28 05:05 PM 發表
TVB乜都唔做都嬴硬viutv

引用:
viutv試過有十點收視嗎?

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-11-28 05:13 PM 發表
四大破冰反而大話破滅, 歌手唔入屋/歌又唔入耳,, 勁歌金曲直接比呢班友收左皮.
全年得學友上過一次港姐決賽, 口碑好懷參半, 收視仲低過上年就一定系事實.
聲夢傳奇日吹夜吹, 攪到部份觀眾直接熄電視乜都唔睇, 全線收視跌應就系咁解.
只怪青黃不接,十多年都出現唔到天王天后

15條發夢友。。超過一半唱歌都係難聽。。
點打殘人。。

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-11-28 05:13 PM 發表
港姐搞了有冇五十年?當然失去新鮮感。只為做而做。

引用:
原帖由 利恩 於 2021-11-28 05:24 PM 發表

viutv試過有十點收視嗎?
咪話十點丫, 5點都唔知有無試過

引用:
聲夢暫時得兩個算跑出
看看青春本我反應如何
如果好,可能爆紅。

引用:
原帖由 sunnytam2002 於 2021-11-28 05:27 PM 發表
15條發夢友。。超過一半唱歌都係難聽。。
點打殘人。。
有D仲系樣衰添.

引用:
原帖由 mucru 於 2021-11-28 05:28 PM 發表

咪話十點丫, 5點都唔知有無試過
真係早D關閉好過啦

引用:
原帖由 lpj88 於 2021-11-28 05:29 PM 發表

有D仲系樣衰添.
真心樣衰。。你睇下火星人。。
仲有所謂既國民初戀。。又黑仲有個兜下巴
完全唔明點解有呢句稱號

四大唱片回 TVB 係好事, 但問題係佢地眼光, 包容度, 捧歌手能力, 製作音樂節目 往績係幾廢.

除非搵番趙增熹之類主理勁歌, 另外單立文唔知有無呢個能力, 
唔係TVB 既音樂節目無睇既價值. 
而家既勁歌,演鬥廳都係bad taste 之中 XO, Arrangement 能力差連播MMO都衰聲過人. 

即係咁,社會係一直變化緊
今時今日仲會唔會有人打魚蛋

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]