• 瀏覽: 7,143
  • 回覆: 62
  • 追帖: 1
本主題由 nc99999 於 2021-12-1 01:45 PM 移動
2018年的上半年,我先父係佛教醫院,一晚,我一個人係醫院通宵睇住老豆。
   由於我老豆昏迷左,長夜漫漫,我同病床上一個年輕的男人傾計,佢大概四十初左右。
佢有癌病,末期個種,佢話佢之前有過癌病,好返左,但係佢有老婆兼兩個女,佢老婆要湊女,其中一個女已經中學,細女都成十歲。所以無返工,逼住佢又出來做地盤。佢又有左第二種癌病。
     我問佢,你有無後悔娶個咁嘅老婆,佢話佢無文化,又唔識得多人,所以至娶左個大陸老婆。
      其實我睇佢都係個正常男人,娶左個大陸懶女人,又肥又自私,生兩件,連兼職都唔做。其實男人都要戴眼識人,無咁求其結婚,否則連命都搭上

引用:
原帖由 電梯冰凍的高峰 於 2021-11-29 05:39 PM 發表
2018年的上半年,我先父係佛教醫院,一晚,我一個人係醫院通宵睇住老豆。
   由於我老豆昏迷左,長夜漫漫,我同病床上一個年輕的男人傾計,佢大概四十初左右。
佢有癌病,末期個種,佢話佢之前有過癌病,好返左,但係佢有老婆兼兩個女,佢老婆要湊女,其中一個女已經中學,細女都成十歲。所以無返工,逼住佢又出來做地盤。佢又有左第二種癌病。
     我問佢,你有無後悔娶個咁嘅老婆,佢話佢無文化,又唔識得多人, ...
最重要既問題係,醫院有冇wifi?

引用:
原帖由 印度凸警 於 2021-11-29 05:44 PM 發表

最重要既問題係,醫院有冇wifi?
18年嘅事,我無問有無免費wifi,我一個女人係一間男病房過通宵,佢就係我老豆隔離,佢又成晚訓唔到。

引用:
原帖由 電梯冰凍的高峰 於 2021-11-29 05:48 PM 發表

18年嘅事,我無問有無免費wifi,我一個女人係一間男病房過通宵,佢就係我老豆隔離,佢又成晚訓唔到。
你意思係⋯⋯做通宵

引用:
原帖由 印度凸警 於 2021-11-29 05:53 PM 發表

你意思係⋯⋯做通宵
痴線,我老豆當年快死,我同屋企人要輪流夜晚睇住老豆。

生死有命富貴由天

引用:
原帖由 電梯冰凍的高峰 於 2021-11-29 05:55 PM 發表

痴線,我老豆當年快死,我同屋企人要輪流夜晚睇住老豆。
咪講緊做聆聽者做通宵囉你個腦諗乜膠野啫

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-11-29 06:05 PM 發表
生死有命富貴由天
生死係睇佢自己柒唔柒,佢話佢以前做地盆穩好多,但係一家四口都係靠佢一個收入,明知自己老婆懶,生咁多托咩?佢又唔知道焦慮壓力令弱的身體受不住,生癌機會大好多。

引用:
原帖由 電梯冰凍的高峰 於 2021-11-29 05:39 PM 發表
     我問佢,你有無後悔娶個咁嘅老婆,佢話佢無文化,又唔識得多人, ...
娶大陸女人生了癌症

引用:
原帖由 電梯冰凍的高峰 於 2021-11-29 06:13 PM 發表

生死係睇佢自己柒唔柒,佢話佢以前做地盆穩好多,但係一家四口都係靠佢一個收入,明知自己老婆懶,生咁多托咩?佢又唔知道焦慮壓力令弱的身體受不住,生癌機會大好多。
最怕子女遺傳癌症,咁就不幸了。

色字頭上一把刀

引用:
原帖由 lawch07 於 2021-11-29 06:21 PM 發表
色字頭上一把刀
係,你講得岩

做乜怪佢老婆?揍二個女,洗衫煮飯煲藥同照顧個男人仲可以打工咩?呢啲情況只可以拎綜援,所以平時要貯下錢

引用:
原帖由 肥仔xxx 於 2021-11-29 06:35 PM 發表
做乜怪佢老婆?揍二個女,洗衫煮飯煲藥同照顧個男人仲可以打工咩?呢啲情況只可以拎綜援,所以平時要貯下錢
做乜怪佢老婆?揍二個女,洗衫煮飯煲藥同照顧個男人,都冇話離婚仲同個男人捱!呢啲情況直情耍俾個好女人大獎,所以女人唔好難為女人!

中港婚姻不嬲 7 年貨仔啦…有身份證屙件攞綜緩申請公屋…一條龍

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]