• 瀏覽: 15,066
  • 回覆: 110
+4
今日同同事行過賣爆谷既舖頭,聞到香味就好想買返公司一齊食,但係同事話佢想買鹽味爆谷
我個樣
我由細到大都唔知咸既爆谷有咩好食,食爆谷一定要食甜既同埋我覺得甜爆谷脆啲
試過戲院買爆谷會撈左咸爆谷落去,陣味又怪又唔脆都唔知有咩食
甜爆谷特別係焦糖味先係全世界最好食既爆谷!!!

Action speak louder than words.
有唔甜爆谷咩?

引用:
原帖由 Feeleton 於 2021-11-30 04:23 PM 發表
今日同同事行過賣爆谷既舖頭,聞到香味就好想買返公司一齊食,但係同事話佢想買鹽味爆谷
我個樣
我由細到大都唔知咸既爆谷有咩好食,食爆谷一定要食甜既同埋我覺得甜爆谷脆啲
i like cheese or salted butter + caramel

各有所愛

戲院爆谷最好吃

甜甜哋好

引用:
原帖由 viosyeung 於 2021-12-1 10:57 AM 發表

i like cheese or salted butter + caramel
又鹹又甜最好食😋

引用:
原帖由 Feeleton 於 2021-11-30 04:23 PM 發表
我個樣
冇所謂,我到依家都接受唔到糖水加花膠。

引用:
原帖由 常磐莊吾 於 2021-11-30 07:03 PM 發表
有唔甜爆谷咩?
爆谷本身就無味。
加焦糖、蜜糖、Caramel 就甜
加cheese就咸

最鍾意焦糖味,不過有啲會加海鹽

引用:
原帖由 常磐莊吾 於 2021-11-30 07:03 PM 發表
有唔甜爆谷咩?
你有冇食過美式爆谷?

引用:
我個樣
煙肉味好正㗎,記得試。

引用:
原帖由 Feeleton 於 2021-11-30 16:23 發表
我個樣
樓主有強迫症???
其他人口味, 關你鬼事???
不如立法唔準賣咸爆谷, 笨...
而家D 人痴痴地...
一定要迫其他人同自己一樣...

芝士味先無敵!

引用:
有唔甜爆谷咩?
咩牛油味 海鹽味個啲就唔甜

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]