• 瀏覽: 4,804
  • 回覆: 26
+4

今日喺各大戲院網站有得賣,我已經買咗,你買咗未??!!🤩 🤩 🤩 🥳 🥳 🥳
https://cinema.com.hk/
https://www.goldenharvest.com/
https://www.mclcinema.com/index.aspx

我都買左飛

今年嘅超級壓軸大片,蜘蛛俠加奇異博士

票房應該壓倒晒所有聖誕檔電影

係爭在是否全年票房總冠軍

今次呢集 148 分鐘
所以票價比較貴
各大院線亦只有某院線仲有會員/信用卡優惠

引用:
原帖由 一人行 於 2021-12-1 03:10 PM 發表
我都買左飛

今年嘅超級壓軸大片,蜘蛛俠加奇異博士

票房應該壓倒晒所有聖誕檔電影

係爭在是否全年票房總冠軍
你都係睇IMAX?去邊間睇?

未,我睇下d影評有無杜比版本出現先,無就唔入場了,對mcu版本零興趣

引用:
原帖由 sinhotang 於 2021-12-1 10:39 PM 發表
未,我睇下d影評有無杜比版本出現先,無就唔入場了,對mcu版本零興趣
而家戲院普通戲院版都有Dolby Atmos,唔明白乜嘢係mcu版?

引用:
原帖由 pgs1301 於 2021-12-1 11:41 PM 發表

而家戲院普通戲院版都有Dolby Atmos,唔明白乜嘢係mcu版?
表達得唔好,我意思係話杜比麥奎爾版本的蜘蛛俠,mcu版即係湯荷蘭,我只喜歡第一代杜比蜘蛛俠

引用:
原帖由 pgs1301 於 2021-12-1 09:26 PM 發表

你都係睇IMAX?去邊間睇?
唔係IMAX,普通2D,英皇,AIA「免費」飛,不過每張要補$40

引用:
原帖由 sinhotang 於 2021-12-2 12:30 AM 發表

表達得唔好,我意思係話杜比麥奎爾版本的蜘蛛俠,mcu版即係湯荷蘭,我只喜歡第一代杜比蜘蛛俠
明白,個個人口味唔同,我就覺得Tom都做得幾好,都幾適合。

IMAX的票好難買 很多首映場次預售都賣完了

引用:
原帖由 炎夏捉魚 於 2021-12-2 04:25 PM 發表
感覺第一場次都很難搶到票
唔駛感覺,呢個係已發生嘅事實,以前好多時就會一定追睇第一場,而家真係好少好少咁做。

引用:
原帖由 pgs1301 於 2021-12-2 11:48 PM 發表

唔駛感覺,呢個係已發生嘅事實,以前好多時就會一定追睇第一場,而家真係好少好少咁做。
呢啲戲已經睇到怕,近呢幾套超級英雄片入到場都有段時間瞓咗陣。

引用:
原帖由 fukyellowobject 於 2021-12-3 02:21 PM 發表

呢啲戲已經睇到怕,近呢幾套超級英雄片入到場都有段時間瞓咗陣。
對上一次入場是 睇完Avengers 4,  和 DC的沙贊  
睇完超失望, 自此已對呢兩間野的英雄片完全無期望
最多只會睇下正版VOD......月費包左,  唔洗特別比錢呢兩間片商

引用:
原帖由 sinhotang 於 2021-12-2 12:30 AM 發表

呢套99%前兩代蜘蛛俠都會出場,入場啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]