• 瀏覽: 15,460
  • 回覆: 110
  • 追帖: 1
本主題由 canon123 於 2021-12-26 00:25 關閉
有冇人同我一樣咁諗過,通關之後先留喺廣東,然後睇下有冇機會去到外省。

我一直都起廣東, 反而驚通關後出唔到外省

引用:
原帖由 北川謙二 於 2021-12-2 06:37 PM 發表
常住大陸應該唔會受影響吧

唔好話出省,你離開深圳都要行程碼啦

健康碼有追蹤功能,知你去左邊架

廣東已夠

引用:
原帖由 wizardchan 於 2021-12-2 06:59 PM 發表
健康碼有追蹤功能,知你去左邊架
幾個疑問
通關健康碼用香港號碼,上到大陸之後嘅活動又點收信號追蹤?唔係個個都有大陸號碼去登記掛。

唔經飛機,陸路唔洗一定要show碼
假設離開咗廣東,個app追蹤到你離開廣東,但行程碼睇唔到14日前嘅記錄,咁係咪返返嚟廣東之後等14日,就唔會知你離開過深圳?

手機熄機行程碼係追蹤唔到,到時唔知會點呢,如果要求過關之後辦理sim卡,頭14日行程碼係冇記錄的

引用:
原帖由 北川謙二 於 2021-12-2 06:37 PM 發表
咁嘅話就代表佢可能會分開兩組
一組係自願隔離然產生嘅健康碼
另一組係申請免隔離通關?

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 wbc123wong 於 2021-12-2 07:14 PM 發表

幾個疑問
通關健康碼用香港號碼,上到大陸之後嘅活動又點收信號追蹤?唔係個個都有大陸號碼去登記掛。

假設離開咗廣東,個app追蹤到你離開廣東,但行程碼睇唔到14日前嘅記錄,咁係咪返返嚟廣東之後等14日,就唔會知你離開過深圳?

手機熄機行程碼係追蹤唔到,到時唔知會點呢,如果要求過關之後辦理sim卡,頭14日行程碼係冇記錄的
你返大陸,可以唔用大陸健康碼?冇健康碼高鐵站機場汽車站都入唔到
我去福建,要身份證出站,用回鄉證會有人特別招待
有時你地睇得太低大陸D監控,表面上係用電話信號,但知佢有冇用埋GPS
你話14日前嘅記錄睇唔到,係係睇唔到,唔代表佢唔知
我8月去過廈門返黎,條村D人都知
https://www.discuss.com.hk/redir ... mp;utm_campaign=web

引用:
原帖由 wbc123wong 於 2021-12-2 07:14 PM 發表

幾個疑問

仲有,呢D野唔係話你出到廣東代表你叻,捉到係有刑事責任

引用:

幾個疑問

笑死,你試下,分分鍾監都有你坐

引用:
原帖由 ausping 於 2021-12-2 08:00 PM 發表

笑死,你試下,分分鍾監都有你坐
佢呢D人用自己思維諗野,成日如果乜乜如果物物

引用:
原帖由 wizardchan 於 2021-12-2 08:08 PM 發表

佢呢D人用自己思維諗野,成日如果乜乜如果物物
鬼唔知初期唔俾去外省咩
鬼唔知行程碼會追蹤咩,又唔係秘密
我係對佢地會點樣區分開兩班人同埋追蹤香港號碼,唔洗講到我好似喺度教人走佬呀救命政策未出前就一定會有質疑嫁啦,唔係點得來討論呀,你見樓上有位都驚住開廣東果班都會受影響,就知呢幾點係值得關注啦。講經咩大佬

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]