• 瀏覽: 8,038
  • 回覆: 52
+3
本主題由 leisurema 於 2021-12-4 11:59 PM 使用 提升卡 道具
https://std.stheadline.com/realtime/article/1783309/即時-體育-英超-新官上任-曼聯六人面臨大清洗

卡雲尼(右)可能最先離開曼聯。Reuters

隨着蘭歷克的統治開始,裁減今季表現不佳的球員,似乎勢在必行,卡雲尼、保羅普巴等六人可能離開曼聯。

據《鏡報》報道,曼聯將於一月為蘭歷克提供一億鎊買人預算,讓他按自己喜好加強球隊,自然會導致一些球員面臨清洗,當中六名球員被視為高危對象,包括卡雲尼、保羅普巴、連格、達洛治、雲迪碧克和安東尼馬迪爾。

三十四歲烏拉圭前鋒卡雲尼走人,幾乎只是時間問題,目前他的合約尚餘六個月,蘭歷克早己瞄準艾寧夏蘭特,卡雲尼不太可能獲得續約。據西班牙方面消息,巴塞隆拿熱切期待這位前鋒,甚至最快可能在一月達成交易。

保羅普巴是另一位合約即將到期的曼聯球員,他多數在明夏離開球會,何況其踢法肯定不適合新帥的高壓足球風格。達洛治在夏天離隊的可能性也極高,羅馬主帥摩連奴一直希望與他重聚。翼鋒安東尼馬迪爾從未真正發揮出自己的潛力,無論巴塞是否願意接收,他在奧脫福的日子,明顯到達了盡頭。

連格、雲迪碧克的情況略有不同,這兩個不被蘇斯克查重用的中場,可能會迎來轉機,特別是連格比較符合蘭歷克的戰術要求。不過,兩人早有離心,蘭歷克未必可以改變他們的立場。

硬橋硬馬真功夫,清洗決心...毫不留情。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生

德國名帥蘭歷克正式接掌曼聯帥印,未來2年半將肩負重建「紅魔鬼」嘅工作,蘭歷克嘅頭號獵物亦已現身,英國《每日郵報》指效力RB萊比錫嘅中場阿馬度希達拉,成為曼聯重點考察目標,並且已派出球探去睇RB萊比錫未來2場賽事。

雖然阿馬度希達拉同RB萊比錫合約去到2025年,但當中包括3,300萬鎊嘅買斷條款,如果蘭歷克覺得啱用,呢筆轉會費比起曼聯原本目標迪格蘭賴斯、加雲菲臘斯等平一半以上,絕對抵玩。

季中大換人十分困難。
紐卡素更有錢而「牌面」爛尚且難換;曼聯球員至少人腳不太差,找到更好合適人選更難。若為換而換又做獌魚了。

引用:
原帖由 笑到最後 於 2021-12-3 01:03 PM 發表
曼魚高層揾呢條友炒人, 之後就炒埋呢條友, 完成換代任務, 十足古代的帝王之術
口噏噏、當秘笈。

看看以後的曼聯才說吧!!!

引用:
原帖由 Nasdap 於 2021-12-3 01:12 PM 發表
季中大換人十分困難。
紐卡素更有錢而「牌面」爛尚且難換;曼聯球員至少人腳不太差,找到更好合適人選更難。若為換而換又做獌魚了。
一部分球員就嚟約滿,有離心及不合球隊,要即時作出部署。

很快就到冬窗期,不買人、不賣人…曼聯就無乜變化。

首先家陣唔一定要大換人,而係畀番一直坐冷板既球員有機會去證明自己,昨晚達洛治就係一個好例子,馬達、雲達比同連格達亦一樣,若用番現有人腳作出一些改動而令成績回升,這樣就更加突顯蘇B比炒係咎由自取

但佢只係來半年, 我覺得未必會買太多球員 (或用太多錢買球員). 否則一陣佢退下來, 下一手又話唔啱用咁點算? VDB我覺得肯留, 因只係ole唔用佢(但又成日話佢係重要一員...)大不了睇多半年睇下新帥用唔用佢. 

引用:
原帖由 leohandsome 於 2021-12-3 01:55 PM 發表
首先家陣唔一定要大換人,而係畀番一直坐冷板既球員有機會去證明自己,昨晚達洛治就係一個好例子,馬達、雲達比同連格達亦一樣,若用番現有人腳作出一些改動而令成績回升,這樣就更加突顯蘇B比炒係咎由自取
全新排陣,全隊也有新希望,誰不合格就除名,再買回幾件德國兵,曼聯就可以逆流而上。

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-12-3 12:59 PM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20211203/photo/bkn-20211203120530574-1203_00882_001_01p.jpg?20211203120903

德國名帥蘭歷克正式接掌曼聯帥印,未來2年半將肩負重建「紅魔鬼」嘅工作,蘭歷克嘅頭號獵物亦已現身,英國《每日郵報》指效力RB萊比錫嘅中場阿馬度希達拉,成為曼聯重點考察目標,並且已 ...
新官上任,曼聯邊六人面臨要去負責奧脫福球場大清洗呢?

引用:
原帖由 AOZ 於 2021-12-3 02:04 PM 發表
但佢只係來半年, 我覺得未必會買太多球員 (或用太多錢買球員). 否則一陣佢退下來, 下一手又話唔啱用咁點算? VDB我覺得肯留, 因只係ole唔用佢(但又成日話佢係重要一員...)大不了睇多半年睇下新帥用唔用佢. 
半年後退居幕後,仍然是統籌者。

就算請新帥,也要看新帥的戰略是否合曼,不會求奇請帥。

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-12-3 02:15 PM 發表

全新排陣,全隊也有新希望,誰不合格就除名,再買回幾件德國兵,曼聯就可以逆流而上。
從操練入手,要轉換迫搶都有不少廿五歲以下年青球員可用,若新領隊食得住普巴都可以人盡其用,普巴強項是挑通眼眉第一時間傳送,但要有山曹、華舒福、連格特、般奴、C朗及格連活這些速度夠快或埋門能力高的球員配合,要執好這陣容唔需要好長時間,加上嚟緊對手都是中下游球隊,正正是最佳時機試陣

清除瘀血

引用:
原帖由 leohandsome 於 2021-12-3 02:42 PM 發表

從操練入手,要轉換迫搶都有不少廿五歲以下年青球員可用,若新領隊食得住普巴都可以人盡其用,普巴強項是挑通眼眉第一時間傳送,但要有山曹、華舒福、連格特、般奴、C朗及格連活這些速度夠快或埋門能力高的球員配合,要執好這陣容唔需要好長時間,加上嚟緊對手都是中下游球隊,正正是最佳時機試陣
人未到,球員已經發力,一月前看表現,清、留…在一月。

普巴逼走摩佬,又間接逼走蘇B,而且薪高又貪財,不留也無乜損失。

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-12-3 02:28 PM 發表

半年後退居幕後,仍然是統籌者。

就算請新帥,也要看新帥的戰略是否合曼,不會求奇請帥。
咁即係唔使預肥普會來了....

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]