• 瀏覽: 12,162
  • 回覆: 100
+9
連接中國昆明與萬象(永珍)的鐵路預定週五,(12月3日)通車。總長超過1000公里的鐵路

引用:
原帖由 瑞士山區肺 於 2021-12-3 03:57 PM 發表
連接中國昆明與萬象(永珍)的鐵路預定週五,(12月3日)通車。總長超過1000公里的鐵路
班西人又開始葡萄酸了

西人繼續鬧,繼續抵制,中國繼續做野,繼續發展的又一例證

唔係高鐵
主要做貨運鐵路
160km/h

早一個月前睇youtube已經試行。都唔錯。

我估西人根本未見識通過高鐵,所以唔識葡萄嘅。大部份西方媒體仲日日報導中國農村貧窮,水浸,熊貓餓死。

但中間夾左有個國家叫越南就真係酸過話梅了。佢地唔用中國高鐵用日本,應該2030都未通到車,仲有做價極高。

雲南與老撾以後物流與貨運加快,更多中國人去老撾投資,很快富起來。不用三五年追過越南。到時廣西人不再搵越南妹,搵老撾妹。沒人再買蒙粉同扎肉了。

恭喜

老撾人民有福了,提高生活質素,指日可待

引用:
原帖由 VegetaSuper 於 2021-12-3 05:11 PM 發表
早一個月前睇youtube已經試行。都唔錯。

我估西人根本未見識通過高鐵,所以唔識葡萄嘅。大部份西方媒體仲日日報導中國農村貧窮,水浸,熊貓餓死。

但中間夾左有個國家叫越南就真係酸過話梅了。佢地唔用中國高鐵用日本,應該2030都未通到車,仲有做價極高。

雲南與老撾以後物流與貨運加快,更多中國人去老撾投資,很快富起來。不用三五年追過越南。到時廣西人不再搵越南妹,搵老撾妹。 ...
最搞笑係有個台灣高官廢人,竟然話中國人要係路邊點柴取暖

想過去開發

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-12-3 04:47 PM 發表
唔係高鐵
主要做貨運鐵路
160km/h
>120km/h

得交通得天下

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-12-3 05:32 PM 發表
得交通得天下
現場直播~

https://youtu.be/CO3lMRw-JXI

引用:
原帖由 Ventoy 於 2021-12-3 05:28 PM 發表

>120km/h
中老鐵路為電氣化客貨運輸鐵路,設計時速160公里,於2016年12月正式開工。

https://orientaldaily.on.cc/cont ... _005/中老鐵路通車--兩國簽署協議

越南恨死。

去西雙版納,方便好多,再過埋萬象

主題標籤 #中國 #高鐵
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]