• 瀏覽: 12,735
  • 回覆: 106
  • 追帖: 1
+7
https://std.stheadline.com/realtime/article/1783395/即時-體育-英超-清瘀套現-皇馬願放半隊拯救紐卡素

加里夫巴利(右)今季在皇馬長期稱傷,只踢過國際賽。Reuters

英超包尾豪門紐卡素,有望在冬窗引入半隊皇馬球星協助護級,因為銀河艦隊表明願意放人「義助」喜鵲,只要報價合心水的話。

雖然不少英超球隊不願把球員賣給紐卡素,希望看到喜鵲降班。惟據西班牙《每日體育報》報道,皇馬希望紐卡素就旗下一些邊緣球員,譬如夏薩特、加里夫巴利、艾斯高、馬里安奴戴亞斯、盧卡祖域等作出報價,只要價錢合適皇馬就願意放人,保證不會設置障礙。

英國《電訊報》亦稱,紐卡素幕後財團沙特阿拉伯公共投資基金(PIF),對球隊一月成功增援非常樂觀,除了皇馬「義助」,目前會方已在轉會市場默默耕耘,一些著名經理人也願意推介旗下球星,可以預見冬窗開啟,紐卡素就會簽下猛將補強,紐卡素主要希望中場和後防,皇馬哪些球員合用仍要商榷。

紐卡素現得七分敬陪末席,雖則只是落後尾四的屈福特六分,隨後卻接連硬撼李斯特城、利物浦、曼城、曼聯及愛華頓等強隊,冬窗開啟後可能落後幅度擴大,如果一月無法引入大批強援,有可能回天乏術。

皇馬掘金,無所不能,老病傷殘,「義助」紐卡素

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生

而為了阻止紐卡素「自肥企劃」,業內人士指不少英超球會將拒絕在冬季轉會窗與紐卡素交易,包括出售或外借球員,希望紐卡素繼續低沉,降班收場。賀維上任前,紐卡素已傳聞希望大手買人,組成「救火隊」解困。心儀目標不少是現時英超球員,希望「即插即用」。傳聞名單包括車路士翼鋒迪姆華拿、屈福特翼鋒伊斯美拿沙亞、曼聯中場連格等。

紐卡素踢14場只得7和7負排包尾,排尾2嘅般尼踢少2場都多佢哋2分,據FiveThirtyEight嘅超級電腦計算50萬場英超賽事資料後,預測紐卡素有70%機會降落英冠,僅比諾域治嘅75%好少少。艾迪侯域賽後表示:「我哋需要贏波,和波並唔足夠,但我哋能夠做嘅係每場盡力去比賽,而今場我見到球員都盡晒力去踢。」

搵到水魚了

咁點解唔買曼聯嘅M9,云廸碧克同連加特?皇馬幾件買回來一年半載便要退休!

引用:
原帖由 king-man 於 2021-12-4 11:16 AM 發表
咁點解唔買曼聯嘅M9,云廸碧克同連加特?皇馬幾件買回來一年半載便要退休!
英超所有球會不會賣球員…紐卡素無貨可入。

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-12-4 11:26 AM 發表

英超所有球會不會賣球員…紐卡素無貨可入。
每位比市價高一千萬鎊或10%,你睇下邊個球會唔出貨

引用:
原帖由 king-man 於 2021-12-4 11:28 AM 發表

簽了協議,怎賣呢?

義助」喜鵲😭😭

話明係瘀血,即係醫返都嘥藥費!

踢一場波跟住要唞半年嘅球員, 要嚟做乜?
一係就又老又貴, 走曬下波嘅所謂名將, 又要嚟做乜?
你肯要呢類球員,隊隊都會無任歡迎。

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-12-4 11:31 AM 發表

簽了協議,怎賣呢?
如果有簽協議, 紐卡素有冇機會告其他球會?

引用:
原帖由 king-man 於 2021-12-4 11:28 AM 發表

你有咩人建議?
例如邊個球員,出咩價,再考慮一下個球員會唔會去

雖則為皇馬瘀血,但爛船有三斤釘,打出高峰期三成功力,足以助紐卡成功找到卡數。

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2021-12-4 12:50 PM 發表

雖則為皇馬瘀血,但爛船有三斤釘,打出高峰期三成功力,足以助紐卡成功找到卡數。
對住英超下游分子,應該冇問題。

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-12-4 12:51 PM 發表

對住英超下游分子,應該冇問題。
其實佢目的都係先找清今季卡數(成功謢級),夏季轉會窗再大搞。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]