• 瀏覽: 7,223
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
+16
工具
電批一把
16mm 平頭
鑿一把

暫時完工。正常操作
已線第一浸灰。等乾。再拆鎖 線埋第二浸  就磨滑 痴貼紙

工時4小時

附件

E3B471E4-730D-4B91-B8AE-6E0CCA35E478.jpeg(109.53 KB)

2021-12-5 03:02 AM

9226D097-BB77-4F10-A954-F3BE0C17C92A.jpeg(81.83 KB)

91028CB3-0CAF-4F8D-94FC-C710AF6BB540.jpeg(99.96 KB)

D4DADEF1-55F1-459C-88C7-E19305539942.jpeg(108.25 KB)

E6569EC8-58B6-4097-8B0A-4F1E81CC44D7.jpeg(89.68 KB)

9B66FB72-47BF-4E38-97ED-470928AB0344.jpeg(116.45 KB)

CC9FDE51-8117-433A-8E8A-279D2787EAE2.jpeg(180.16 KB)

我也想指紋鎖! 但家人反對

引用:
原帖由 哪singh 於 2021-12-5 08:03 AM 發表
我也想指紋鎖! 但家人反對
老人家指紋淺 用唔到 所以淨拍卡同密碼已經夠晒

整咗幾多個鐘?我都想換 但自己開窿好似好煩

其實若果舊鎖係球形鎖,可以簡單買個專為球鎖更換的電子鎖直接更換,不用再開孔。

我買左呢舊嘢換:

引用:
原帖由 motto0101 於 2021-12-5 03:02 AM 發表
工具
電批一把
16mm 平頭
鑿一把

暫時完工。正常操作
已線第一浸灰。等乾。再拆鎖 線埋第二浸  就磨滑 痴貼紙

工時4小時
樓主訂隻門叫門廠開埋門鎖窿荷包位噴埋油會唔會更快靚正.

引用:
原帖由 nashwan 於 2021-12-5 12:11 PM 發表

樓主訂隻門叫門廠開埋門鎖窿荷包位噴埋油會唔會更快靚正.
舊門 用珠鎖 換埋門 7-8K 啦
依家連埋工具 2千1 本身有電批

引用:
原帖由 lhcdims 於 2021-12-5 12:03 PM 發表
我買左呢舊嘢換:

只用一次 唔附合成本效益

引用:
原帖由 motto0101 於 2021-12-5 12:43 PM 發表

噢. 而家訂隻實芯噴油門頁呢個價錢.

你度門咁換把靚鎖好似好浪費

引用:
原帖由 陳晴 於 2021-12-5 01:52 PM 發表
你度門咁換把靚鎖好似好浪費
有幾。2千有找

另外間屋用呢把鎖, 個RFID 可以共用

密碼鎖很方便噠出門很輕鬆

引用:
原帖由 motto0101 於 2021-12-5 12:43 PM 發表

我唔計工具都要2千,不過多左3d人臉識別同掌紋識別,2千1係唔係手機都開到門?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]