• 瀏覽: 16,602
  • 回覆: 159
  • 追帖: 2
本主題由 bonbon2468 於 2021-12-6 12:30 PM 移動
又要自己囉野食. 出出入入
同屋企人食. 你叫老人家自己囉?
刺身生蠔永遠排大隊
我幾時做左監等? 排伙食?
而家仲要人頭700坐底
香港人係咪咁犯賤?

有 d 人鍾意行來行去 

啲人鍾意多選擇,
其實你帶埋工人去咪有人幫你攞.

引用:
原帖由 howevera 於 2021-12-6 08:39 AM 發表
有 d 人鍾意行來行去 
https://www.youtube.com/watch?v= ... _channel=diumanpark

你鍾意咁?

not agree

引用:
原帖由 脫褲製朋 於 2021-12-6 08:49 AM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=7qsuSWq7By8&ab_channel=diumanpark

你鍾意咁?
去食個buffet啫,
唔使用啲咁極端嘅例子,
我去過咁多次都未試過一次遇到咁嘅情況,,
去食buffet有時係食氣氛小朋友去到好開心㗎,擺曬啲食物出嚟好靚,每種食物食一啖

如果你覺得需要排隊就等於貼錢買難受,
一般快餐店大家樂大快活麥當勞,點樣形容佢哋!

而且幫老人家攞嘢食都好應該,咁都同老人家計數.

各人有各人喜好

引用:
原帖由 脫褲製朋 於 2021-12-6 08:34 AM 發表
又要自己囉野食. 出出入入
同屋企人食. 你叫老人家自己囉?
刺身生蠔永遠排大隊
我幾時做左監等? 排伙食?
而家仲要人頭700坐底
香港人係咪咁犯賤?
好有同感, 食緊辛苦, 食完辛苦, 為乜

出外食嘢係享受.要自己排隊揾食.不如自己煑.一來食材新鮮.又好味道

出去飲茶都要排隊取點心,
出名的餐廳又要排隊入去,
去遊樂場都要排隊玩機動遊戲,
唔通全部係監躉?

你要坐得舒服有人服侍,
就應該去提供適當服務的餐廳,
你去食自助餐就要接受自助餐嘅環境,

唔通你自己走去大排檔,又嫌人哋大排檔唔夠舒服唔夠高級,整個諗法都自相矛盾!

引用:
原帖由 Hugo238 於 2021-12-6 09:21 AM 發表

去食個buffet啫,
唔使用啲咁極端嘅例子,
我去過咁多次都未試過一次遇到咁嘅情況,,
去食buffet有時係食氣氛小朋友去到好開心㗎,擺曬啲食物出嚟好靚,每種食物食一啖

如果你覺得需要排隊就等於貼錢買難受,
一般快餐店大家樂大快活麥當勞,點樣形容佢哋!

而且幫老人家攞嘢食都好應該,咁都同老人家計數.
最慘係帶小朋友食,佢地專揀平夾易飽果類,例如pizza, 蛋糕,雪糕,棉花糖等,更衰係食完就哎悶,成日問住阿爸走得未呀?

引用:
原帖由 hihiapple 於 2021-12-6 11:19 AM 發表
出去飲茶都要排隊取點心,
出名的餐廳又要排隊入去,
去遊樂場都要排隊玩機動遊戲,
唔通全部係監躉?

你要坐得舒服有人服侍,
就應該去提供適當服務的餐廳,
你去食自助餐就要接受自助餐嘅環境,

唔通你自己走去大排檔,又嫌人哋大排檔唔夠舒服唔夠高級,整個諗法都自相矛盾!
講得好!

不去自助餐

不好吃可能唔使排隊既!好吃的地方多數要排隊,就算去超市買嘢都係要排隊畀錢!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]