• 瀏覽: 2,547
  • 回覆: 44
本主題由 bonbon2468 於 2021-12-6 08:29 PM 移動
公司黎緊Christmas party,年年食到會好厭,因為公司唔多人,老闆訂左一隻火雞之後,就建議我地每人整一樣返去,我個個同事都好興奮咁,因為佢地大部分都識煮。但我真係地獄廚神,唔想搞到班同事肚痾,另一個同事就決定買甜品,我就未諗到買咩食,budget $300內,有咩提議

你知唔知其他同事會整咩先
我覺得可以買下炸野食 炸蝦 洋蔥圈 薯格個D
一定唔會滯銷

要自己煮咁麻煩, 我班同事今年決定買壽司同一大堆零食, 今次唔使食剩, 實清曬

引用:
原帖由 leewanwan123 於 2021-12-6 04:54 PM 發表
要自己煮咁麻煩, 我班同事今年決定買壽司同一大堆零食, 今次唔使食剩, 實清曬
壽司 + pizza  + 串燒 deliverzoo.  攪點哂

試吓魚蛋燒賣盤菜

買齌鹵味。一定受歡迎
食吾哂又可打包

買幾枝香賓酒嚕

買朱古力,唔洗整

我哋以往都係例牌聖誕大餐到會 勁頹
其實好似樓上咁講 買零食我會幾開心 一諗起永遠都食剩既水果沙律同意粉我就唔想食

引用:
原帖由 carcarmench 於 2021-12-6 04:10 PM 發表
你知唔知其他同事會整咩先
我覺得可以買下炸野食 炸蝦 洋蔥圈 薯格個D
一定唔會滯銷
的確係最快食晒個盤,但係到會都係呢啲,好似冇咩新意

引用:
原帖由 leewanwan123 於 2021-12-6 04:54 PM 發表
如果係壽司,$300買唔到啲咩,反而我班同事係幾中意食薯片個啲,我老闆都好中意食,或者我用盡$300買勁多包堆做個山,你地去759買?

引用:
原帖由 rayraylee413 於 2021-12-7 10:07 AM 發表
我哋以往都係例牌聖誕大餐到會 勁頹
其實好似樓上咁講 買零食我會幾開心 一諗起永遠都食剩既水果沙律同意粉我就唔想食
真啊!永遠意粉都食唔晒,我從來都唔會夾,唔通真係買零食?買多仲可以每人拎包走當禮物

引用:
原帖由 mrkwansiu 於 2021-12-6 02:41 PM 發表
公司黎緊Christmas party,年年食到會好厭,因為公司唔多人,老闆訂左一隻火雞之後,就建議我地每人整一樣返去,我個個同事都好興奮咁,因為佢地大部分都識煮。但我真係地獄廚神,唔想搞到班同事肚痾,另一個同事就決定買甜品,我就未諗到買咩食,budget $300內,有咩提議
蒸魚肉燒賣

引用:
原帖由 mrkwansiu 於 2021-12-7 05:50 PM 發表

如果係壽司,$300買唔到啲咩,反而我班同事係幾中意食薯片個啲,我老闆都好中意食,或者我用盡$300買勁多包堆做個山,你地去759買?
唔係, 我地習慣去公司附近間龍豐藥房買, 好多日本直送零食, 佢地仲話有時仲快過759上架, 都幾平

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]