• 瀏覽: 4,211
  • 回覆: 43
  • 追帖: 1
+2
https://std.stheadline.com/realtime/article/1784846/即時-體育-歐聯-蘭歷克考驗年青人-艾蘭加有望擔正

安東尼艾蘭加(右)曾在對水晶宮一戰上陣。Reuters

據《英國廣播公司》報道,曼聯看守領隊蘭歷克可能在周三晚對瑞士年青人一戰,讓小將安東尼艾蘭加今季第一次擔任正選,上演個人歐聯首騷。

這位十九歲前鋒上季在蘇斯克查麾下,首次披上曼聯球衣處子亮相,整季為紅魔上陣兩次入一球。然而,這位年輕鋒將今季只曾出場兩次。許多球迷和權威人士原本估計,曼聯會在下半季將安東尼艾蘭加外借,以助他有機會獲得更多比賽經驗。

不過,曼聯易帥後情況或者有變,蘭歷克可能在隨後幾個月,讓安東尼艾蘭加有機會在曼聯證明自己。事實上,紅魔周日主場以1:0擊敗水晶宮之戰,安東尼艾蘭加下半場便後備登場。

由於兩周前作客2:0擊敗維拉利爾後,曼聯已獲歐聯十六強席位,周三主場如勝年青人將確保在F組首名出綫。如何平衡取勝,同時也為安東尼艾蘭加、格連活特等提供寶貴比賽時間,就看蘭歷克的功力了。

歐洲聯賽冠軍盃F組
1.曼聯 10分
2.維拉利爾 7分
3.阿特蘭大 6分
4.年青人 4分

主勝只有1.29倍。
曼聯無壓力下,如不能大炒年青人,這代主帥功力真的有限。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
曼聯已經一定係首名出線!

引用:
原帖由 言論自由 於 2021-12-7 04:07 PM 發表
曼聯已經一定係首名出線!
蘇B帶領輸波2021/09/15年青人2:1曼聯

漢歷克帶領大炒年青人贏波

球迷就更加信任新主帥。

要刷數據,領隊識做啦

新帥第一場歐聯,又有主場之利,不大炒對手,還要等何時呢?

曼聯依場風流波,肯定青年軍+副選,唔覺會大炒

俾年青球員上陣都係好既

對水仔都得一粒噤大把,
隨時輸九埋, 話揾走線

基斯坦奴唔會咁都要霸住知正選掛

引用:
原帖由 leisurema 於 2021-12-7 05:25 PM 發表
新帥第一場歐聯,又有主場之利,不大炒對手,還要等何時呢?
炒唔炒有乜意義,最緊要比D主力抖下,尤其c朗。

引用:
原帖由 TmT3331 於 2021-12-7 07:07 PM 發表
對水仔都得一粒噤大把,
隨時輸九埋, 話揾走線
其實知唔知自己嗡緊乜?走線?

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2021-12-7 07:33 PM 發表

其實知唔知自己嗡緊乜?走線?
吹下啫,唔洗咁認真呀!

引用:
原帖由 ruspc2 於 2021-12-7 06:54 PM 發表

曼聯依場風流波,肯定青年軍+副選,唔覺會大炒
為球迷、為面子…必大炒。

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-12-7 07:12 PM 發表
基斯坦奴唔會咁都要霸住知正選掛
算了…給你吹奏一次!!!

引用:
原帖由 巴黎簽左個癈人 於 2021-12-7 07:32 PM 發表

炒唔炒有乜意義,最緊要比D主力抖下,尤其c朗。
用副選也夠炒。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]