• 瀏覽: 4,005
  • 回覆: 21
今日星期五,同事一齊食飯,我地對話如下:
女同事:今個聖誕有咩做啊?
我:冇啊,約咗啲朋友去打邊爐囉!
其他同事:我去!@$%&*@#......
女同事:係喎!我地今個聖誕可唔可以交換禮貌?
全場靜咗幾秒... 之後瘋狂恥笑

大家今個聖誕會唔會同人交換禮貌啊?

引用:
原帖由 新紅喱 於 2021-12-17 01:20 PM 發表

而家好多HK人邊有禮貌可以拎去交換WO
吾好笑呀.....即系佢暗示你地好無禮貌

其實要互相交換禮貌先可以和平架

叫女同事同你交換底底吖。

同事hi 我
我hi 返佢
咁樣算唔算交換禮貌呀

引用:
原帖由 新紅喱 於 2021-12-17 01:20 PM 發表

你想交換咩禮物?

引用:
原帖由 goodlook 於 2021-12-17 01:38 PM 發表

而家好多HK人邊有禮貌可以拎去交換WO
吾好笑呀.....即系佢暗示你地好無禮貌

其實要互相交換禮貌先可以和平架
可能女同事鍾意佢

引用:
原帖由 齋傾 於 2021-12-17 05:37 PM 發表

可能女同事鍾意佢
系都私下講LA
咁公開講即系想插旗O者

引用:
原帖由 goodlook 於 2021-12-17 05:50 PM 發表

系都私下講LA
咁公開講即系想插旗O者
可能想插旗呀

引用:
同事問我地聖誕可唔可以交換禮貌

女同事:係喎!我地今個聖誕可唔可以交換禮貌

同事甲:伯母你好
同事乙:Hi Auntie

引用:
原帖由 齋傾 於 2021-12-17 05:51 PM 發表

可能想插旗呀
吾怪知比人圍吊佢地

可能條佬有綠卡即刻比條女插旗
吾知條女有無射篤尿做標記

引用:
原帖由 goodlook 於 2021-12-17 05:57 PM 發表

吾怪知比人圍吊佢地

可能條佬有綠卡即刻比條女插旗
吾知條女有無射篤尿做標記
問吓佢先知

交換身體溫暖得唔得

點樣交換禮貌?互相問候一下?

引用:

梗係性交派對!
(聖誕節交換禮物派對)

想玩集交呀 暗號來的 唔識就算

提示:支持鍵盤翻頁左 右