• 瀏覽: 4,986
  • 回覆: 12
有沒有師兄最近試過深圳灣入深圳

頭14天粵康瑪係什麼顏色

引用:
原帖由 韓風大流彈 於 2021-12-18 08:14 PM 發表
有沒有師兄最近試過深圳灣入深圳

頭14天粵康瑪係什麼顏色
黃色

第15天變綠?

我兩次隔離經驗係, 隔離緊果14日都係紅碼, 離開酒店無耐就轉綠。不過而家7+7+7, 朋友經驗, 最後7日黃碼, 滿14日離開酒店會有24小時綠碼, 但係我friend話佢個綠碼差唔多出咗48小時, 我懷疑未必個個一樣, 之前呢度有位c兄話佢最後7日健康監察一路都係綠碼。

引用:
原帖由 殘廁浪漫的腳毛 於 2021-12-18 10:03 PM 發表
我兩次隔離經驗係, 隔離緊果14日都係紅碼, 離開酒店無耐就轉綠。不過而家7+7+7, 朋友經驗, 最後7日黃碼, 滿14日離開酒店會有24小時綠碼, 但係我friend話佢個綠碼差唔多出咗48小時, 我懷疑未必個個一樣, 之前呢度有位c兄話佢最後7日健康監察一路都係綠碼。
謝謝回答

引用:
原帖由 殘廁浪漫的腳毛 於 18-12-2021 10:03 PM 發表
請問綠碼要唔要打齊兩針?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2021-12-19 08:31 PM 發表

請問綠碼要唔要打齊兩針?
唔使。綠碼同有冇打針無關係。

正常係紅足14日,跟手第14日出酒店2小時左右就好快變綠

原嚟系咁嘅,了解了解

當你離開酒商店(14天)當天肯定是綠碼。

之后回到自己家(要家裡只有你一個人才可以家居隔離7天)。要出來前幾天通知你所居住那區的街道辦你要回去家居隔離。
當你回到家需要通知街道辦人員你到家了,街道辦人員會到你家登記之后你就要家居隔離7天(街道辦做完登記后便會由綠碼變成黃碼)。

到第7天街道辦人員會帶醫生到你家取樣本(早上取),如你無感染到晚上大約9點有報告后便轉回綠碼,你就自由了。

引用:
原帖由 samluvzoe 於 2022-1-14 01:27 PM 發表

之后回到自己家(要家裡只有你一個人才可以家居隔離7天)。要出來前幾天通知你所居住那區的街道辦你要回去家居隔離。
當你回到家需要通知街道辦人員你到家了,街道辦人員會到你家登記之后你就要家居隔離7天(街道辦做完登記后便會由綠碼變成黃碼)。

到第7天街道辦人員會帶醫生到你家取樣本(早上取),如你無感染到晚上大約9點有報告后便轉回綠碼,你就自由了。
不是第15天自己約時間去街道辦開單預約兩次去醫院核酸檢測,之后21天變回綠碼。

引用:
原帖由 samluvzoe 於 2022-1-14 13:27 發表

各個地區不一樣,現在是隔離14天後,回家當天會是綠碼,之后變成黃碼7天。居家健康監視期間,第二第七天自己去指定核算檢測地點檢測。之后綠碼。

主題標籤 #深圳
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]