• 瀏覽: 119,623
  • 回覆: 894
  • 追帖: 9
+19
本主題由 canon123 於 2022-1-22 03:27 合併
都係嗰句:通關安排要北大人講先算,唔使理香港班膠官講乜。

引用:
原帖由 追憶 於 2021-12-26 10:04 AM 發表

上次澳門想通香港,都俾阿爺喝住停左

唔俾通關,又唔講有咩要求先通關

只係香港靠估,根本有心玩死香港
最嬲係雙重標準,人地國內城市或澳門疫情一退就回復正常,香港係兩年有冇疫情都未通過關,邏輯上都講唔過

引用:
原帖由 zero1022 於 2021-12-26 10:12 AM 發表

最嬲係雙重標準,人地國內城市或澳門疫情一退就回復正常,香港係兩年有冇疫情都未通過關,邏輯上都講唔過
其實有o的嘢已經好明顯,只系有o的人响度各種藉口,自欺欺人,將唔通關合理化

引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-12-26 10:23 AM 發表

其實有o的嘢已經好明顯,只系有o的人响度各種藉口,自欺欺人,將唔通關合理化
之前就話林鄭做得唔好

現在基本上大陸話咩,香港已經跟住做

咩因素唔通關又唔講,香港只係得個等字,咁叫做一國?

引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-12-26 10:23 AM 發表

所以咁多人變黃唔係無原因

所有野唔公開又唔透明

當香港傻仔咁玩

返唔到內地處理成日日都覺得好痛苦!宜家外國又封咗,內地又返唔到去,咁樣對香港算係點???唔好因為之前YC運動搞到愛國,愛港的香港人憎左中國先得架!777同陳無恥滾蛋!

噉樣封關天怒人怨!而家我睇到中國比外國玩,都唔知幾心涼!係內地封香港關,搞到我有鍾情緒!

下個禮拜應該會有具體消息

引用:
原帖由 追憶 於 2021-12-26 10:43 發表

所以咁多人變黃唔係無原因

所有野唔公開又唔透明

當香港傻仔咁玩
不如你話過去兩年香港政府,香港人做左d咩令到國家反感,而家咪攪炒咯,冇得埋怨架

引用:
原帖由 惡魔之子001 於 2021-12-26 03:06 AM 發表

點接近阿?永遠都是商討中,永遠得香港說,實質通關條件又無,之前個個月傳通關,就12月,12月頭,12月中,聖誕禮物,12月底,到年底,到呢幾日一啲消息都無。
鍾南山有出過聲

引用:
原帖由 zero1022 於 2021-12-26 09:51 AM 發表

已經等到心死,如果係當香港人係一家人,就算香港防疫做得唔到位,都應該派人來幫手,而家係由你自生自滅。以後唔好講粵港澳大灣區了,叫粵澳大灣區先啱,反正香港連過關去廣東澳門都過唔到
乜大陸醫療隊冇話要落過嚟幫手咩???但係你班醫護第一句就話人哋唔識英文喎。雖然你哋香港人連掃個健康碼都掃唔掂,但係你哋一直話自己係精英喎!乜自己搞唔掂要自生自滅咩。上面嘅標準你哋香港人唔知咩!噉點解解唔解釋下澳門一早就做到,但係你哋香港人做過啲乜嘢?要賴嘅話你哋仲好意思賴中央?要賴就賴返你哋特區政府同你哋自己香港人啦。

引用:
原帖由 追憶 於 2021-12-26 10:40 AM 發表

之前就話林鄭做得唔好

現在基本上大陸話咩,香港已經跟住做

咩因素唔通關又唔講,香港只係得個等字,咁叫做一國?
乜香港日日有輸入個案,而且比輸入個案日日走入社區,呢啲叫做跟住做得好???

引用:
原帖由 花膠公子88 於 2021-12-26 10:48 AM 發表
噉樣封關天怒人怨!而家我睇到中國比外國玩,都唔知幾心涼!係內地封香港關,搞到我有鍾情緒!
美國死咗80幾萬人,而家英國日日十幾萬人感染,真係比外國慢慢玩就最好囉🤭🤭🤭

大家都仲未睇到主要問題在那裡, 話你知啦就係全民強制檢測, 只有全民強制檢測先能徹底清除所有隱性帶菌者, 這也是澳門及大陸城市能迅速清零恢復正常生活的不二法門, 假如有人問香港真的清零了嗎有誰能確確實實的回答? 連這也做不到誰還願意和你通關!

引用:
原帖由 追憶 於 2021-12-26 09:01 AM 發表

仲日日吹大灣區,北部都會區,中港融合
傻既先信,商家2年唔可以正常上落,中港家庭2年唔見

香港個案仲少過內地,d人又自律過內地,戴口罩同勤洗手,結果呢?中國現在幾個地方都爆,反之香港呢?

如果唔係政治操作,一早通左啦,香港疫情仲穩定過內地,內地反而封香港關,得啖笑
你問林鄭當初要打開潘朵拉的盒子?通關以前在內地是不可觸碰的事情,連打10號風球都要通關,就係林鄭為了迎合醫護,一句封關,宜家抵死啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]