• 瀏覽: 115,782
  • 回覆: 894
  • 追帖: 9
+19
本主題由 canon123 於 2022-1-22 03:27 合併
引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-12-26 02:51 PM 發表

你真係天真過天真嬌, 林鄭得罪過鍾南山是事實你唔記得唔代表人地唔記得, 而家人地暗寸你做得好睇你笑話仲檬盛盛, 如果真係做得好早就同澳門一樣通左關啦
做唔做得好唔係你同我講

係內地官來香港視測後既結論

又話無問題又唔通?

你話得罪唔得罪,已經係非科學啦,所以咪一直都話政治因素唔通

引用:
原帖由 追憶 於 2021-12-26 03:01 PM 發表

做唔做得好唔係你同我講

係內地官來香港視測後既結論

又話無問題又唔通?

你話得罪唔得罪,已經係非科學啦,所以咪一直都話政治因素唔通
所以話有林鄭執政一日都通唔到關就係咁解

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-12-26 02:33 PM 發表

國內官員在防疫問題上都係要聽國內的專家, 而國內的專家最有名望的就是鍾南山, 還記得疫情初中期國內已清零恢復了正常生活, 當時鍾南山發表了給香港抗疫防疫的建議, 而當時香港最高領導人林鄭就第一時間彈出來話鍾的建議不科學香港不會跟他的建議, 既然香港覺得自己高高在上還談什麼通關, 這就是因果關系
公平D講,香港現在本地已經清零咗一段好長時間,並冇發生社區疫情爆發。相反國內那套嚴防死守清零方法唔見得有效,睇近日國內西安要封城就知嚴重性。其實國內防疫專家唔見得好叻,或者國內專家意見得唔到領導人重視。

如果通唔到大陸就通番外國把啦 反正有一大堆人唔肯打疫苗 等佢地中咗咪群體免疫 咪成日話人哋逼佢打針 自己中咗咪唔駛打 呢家似7月過後 我估大陸應該7月1號等習大大去完香港走一圈祝福完新特首就開番關

引用:
原帖由 beachman 於 2021-12-26 03:06 PM 發表

公平D講,香港現在本地已經清零咗一段好長時間,並冇發生社區疫情爆發。相反國內那套嚴防死守清零方法唔見得有效,睇近日國內西安要封城就知嚴重性。其實國內防疫專家唔見得好叻,或者國內專家意見得唔到領導人重視。
台灣都話自己清零左好耐, 但台灣同香港一樣間中就有d輸出個案去到外國入境時被驗出確診, 咁你話香港是真清零還是假清零, 咪學埋台灣果套檢測少甚至唔檢測就自欺欺人零確診先得架, 一日唔做強制全民檢測都無權講香港真清零

引用:
原帖由 beachman 於 2021-12-26 03:06 PM 發表

香港人日日戴口罩 先容易控制到 
大陸啲人不嬲都唔戴 尤其外省 又有人暪報
廣東省啲官憎到香港死 無上面壓落嚟 話之你香港

早兩日就有一個本地清潔工在本地工作期間被感染確診, 結果又被列為輸入確診, 做數做成咁所謂幾多日本地零確診還有公信力嗎

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-12-26 03:12 PM 發表

台灣都話自己清零左好耐, 但台灣同香港一樣間中就有d輸出個案去到外國入境時被驗出確診, 咁你話香港是真清零還是假清零, 咪學埋台灣果套檢測少甚至唔檢測就自欺欺人零確診先得架, 一日唔做強制全民檢測都無權講香港真清零
香港你一入醫院住就要做檢測 
除非你頂得住病毒又唔發出嚟 你抵抗力弱就發 所以冬天會發病率大過夏天好多  最麻煩四眼婆仲敢放機組人員免隔,成日叫人打疫苗 別有用心 想香港同佢一齊攬炒
女人做阿頭係咁

引用:
原帖由 蝴蝶陣營 於 2021-12-26 09:55 發表

唔好等啦,需要就上去隔離,如果家庭比工作重要就辭職吧
有內地親友 或 中港家庭 真等死?! 咩都可以選擇,死?有心上上唔到?隔離下姐,又要落黎又要上去,其他通關原因更無厘頭,吃喝玩樂三溫暖,死都要大爺咁死,我諗唔到有其他原因通關!

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-12-26 03:24 PM 發表

香港你一入醫院住就要做檢測 
除非你頂得住病毒又唔發出嚟 你抵抗力弱就發 所以冬天會發病率大過夏天好多  最麻煩四眼婆仲敢放機組人員免隔,成日叫人打疫苗 別有用心 想香港同佢一齊攬炒
女人做阿頭係咁
香港果套係針對高危做d唔做d, 好處係花力少但弊處係永不斷尾長做長有, 而大陸果套係短期陣痛但能徹底快速復原。
至於說大陸官員憎香港又說不上,只是大陸做官係要問責的,無個官員願意被香港拖累

引用:
原帖由 神風999. 於 2021-12-26 15:15 發表

香港人日日戴口罩 先容易控制到 
大陸啲人不嬲都唔戴 尤其外省 又有人暪報
廣東省啲官憎到香港死 無上面壓落嚟 話之你香港
憎香港?俾人寸呢樣嗰樣正常吖,愛國又求奶粉又埃瘋又Macbook ,點唔俾人寸點唔憎

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-12-26 03:12 PM 發表

就算國內個套嚴防死守清零方法都一樣會走漏,見近月內地不停發現本土確疹就知。

大陸本身都疫情嚴峻更加唔駛諗,而且一切都要以冬奧為第一,所以大機會2月同睇到時世界疫情情況好轉先有可能

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]