• 瀏覽: 115,783
  • 回覆: 894
  • 追帖: 9
+19
本主題由 canon123 於 2022-1-22 03:27 合併
引用:
原帖由 beachman 於 2021-12-26 12:13 發表
只有病毒自然消失,否則返大陸隔離會是一個恆常做法。還有一個方法,香港要跟足國內那套極端的運動模式抗疫(中國速度:封城,全員核酸多次,全民健康碼,停市內交通…….),現在大陸根本唔接受其它清零方法,更唔好講要接受與病毒共存。
憑乜野認為D子民會聽話,內地睇醫生真免費??所以幾多隱瞞唔係唔知呀?點整冶?

引用:
原帖由 beachman 於 2021-12-26 03:36 PM 發表

就算國內個套嚴防死守清零方法都一樣會走漏,見近月內地不停發現本土確疹就知。
知唔知點解呢頭講大陸某些地區有疫情爆發都咁多香港人想返大陸? 因為大家都相信大陸果套防疫制度能好快找出所有感染者能好快清零恢復正常生活

一早已講係3月後

只係有啲人情意結又一廂情願去吹12月

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-12-26 03:41 PM 發表

知唔知點解呢頭講大陸某些地區有疫情爆發都咁多香港人想返大陸? 因為大家都相信大陸果套防疫制度能好快找出所有感染者能好快清零恢復正常生活
比較世界其他大多數地方,香港內部已經過正常生活,只剩口罩令,半日學和4人限聚令。在冇需封區封城的情況下,基本上工作,讀書和生活正常了。

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-12-26 14:51 發表

你真係天真過天真嬌, 林鄭得罪過鍾南山是事實你唔記得唔代表人地唔記得, 而家人地暗寸你做得好睇你笑話仲檬盛盛, 如果真係做得好早就同澳門一樣通左關啦
林鄭上任咁耐就得呢件得清靜,宜居城市!!

為左中港家庭自私心願,放千萬人次落黎,人多左,迫左,生活唔會平左,貨唔會多左(好多野常缺貨.....),D所謂經濟係人都知同市民得益關連冇直接因素,地租又爆........百害才一利,把鬼!

引用:
原帖由 beachman 於 2021-12-26 03:48 PM 發表

比較世界其他大多數地方,香港內部已經過正常生活,只剩口罩令,半日學和4人限聚令。在冇需封區封城的情況下,基本上工作,讀書和生活正常了。
香港套防疫制度全是靠港人自律自我做好防疫, 如像英國美國那樣大爆發根本就是等死制度, 看看美國個個打晒復必泰都死左超過80萬人, 再比較下國內嘅防疫成果那個成功那個失敗顯而易見

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-12-26 03:23 PM 發表
早兩日就有一個本地清潔工在本地工作期間被感染確診, 結果又被列為輸入確診, 做數做成咁所謂幾多日本地零確診還有公信力嗎
係香港政府對疫情透明,你先知道那個清潔工確診來龍去脈,總好過收收埋埋。

引用:
原帖由 beachman 於 2021-12-26 03:57 PM 發表

係香港政府對疫情透明,你先知道那個清潔工確診來龍去脈,總好過收收埋埋。
要多無恥的人才會讚美公開捏造本地零確診為疫情透明

引用:
原帖由 disCNman2 於 2021-12-26 03:53 PM 發表

林鄭上任咁耐就得呢件得清靜,宜居城市!!

為左中港家庭自私心願,放千萬人次落黎,人多左,迫左,生活唔會平左,貨唔會多左(好多野常缺貨.....),D所謂經濟係人都知同市民得益關連冇直接因素,地租又爆........百害才一利,把鬼!
唔同人有唔同訴求不奇, 正如你支持永遠和大陸封關當然會讚美林鄭嘅"德"政

引用:
原帖由 richandhealthy 於 2021-12-26 03:36 PM 發表
大陸本身都疫情嚴峻更加唔駛諗,而且一切都要以冬奧為第一,所以大機會2月同睇到時世界疫情情況好轉先有可能
冬奧都係藉口
到時咪話人大會議,跟住又話特首選舉
不停制造所謂既因素

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-12-26 03:12 PM 發表

台灣都話自己清零左好耐, 但台灣同香港一樣間中就有d輸出個案去到外國入境時被驗出確診, 咁你話香港是真清零還是假清零, 咪學埋台灣果套檢測少甚至唔檢測就自欺欺人零確診先得架, 一日唔做強制全民檢測都無權講香港真清零
做完全民檢測都唔系真清零

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-12-26 03:41 PM 發表

你認為係?
英國美國現在都大把人去
唔係個個看疫情看得咁重,好多人心目中只係傷風流感
好多香港人想上去 ,係真係有需要,2年了,如果你有家庭細路,上面就算環境幾惡劣,你都會照上去

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-12-26 04:01 PM 發表

要多無恥的人才會讚美公開捏造本地零確診為疫情透明
清潔工是在機場禁區被傳染,本地確疹定意係在社區傳播並爆發,香港冇本土傳播就代表國內所講嘅動態清零,而不同於現在西安所發現的本土傳播鏈形式。

3月?定3年!

我睇左10幾個留言,到底睇左啲咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]