• 瀏覽: 2,917
  • 回覆: 27
  • 追帖: 1
有些係你喜歡人,人唔喜歡你,都有,或者結婚果個唔一定係最喜歡的男人,或女人

婚姻要講緣份

多數要前世有緣, 同要起誓會穩陣..
宜家就有好多輔助野幫補下..

有D人如果姻緣反覆,  拍拖幾年內如果唔結, 就可能又散..  識命俾人算既,  會知道邊幾年如果谷唔到結婚就可能未必有.. 

如果係結左婚, 就算個命反覆, 都無咁易散.. 不過雙公婆最好都係信算命, 知道點樣夾,或屋企攏乜陣就好好多..

不過如果屋企係 缺角西南 or 西北,都係唔住好..

樓上做乜食兩隻豬..

唔一定,因為有後天條件影響,除非佢上世救過你條命,如果唔係佢又醜又殘又無錢又無腦,你點喜歡得落!?

引用:
原帖由 鳳凰嫣韻444 於 2022-1-9 02:44 PM 發表
唔一定,因為有後天條件影響,除非佢上世救過你條命,如果唔係佢又醜又殘又無錢又無腦,你點喜歡得落!?
斷估都唔會差得咁緊要,應該都有一兩個優點

引用:
原帖由 鳳凰嫣韻444 於 2022-1-9 02:44 PM 發表
有D係 配偶既前世就識著佢, 再加起誓非佢不娶.. 等到佢下次出世後就娶佢.. 已經超出晒風水八字既領域..
成功得到基本可以拎去 tbb 拍劇..

引用:
原帖由 zoomwedding.me 於 2022-1-9 03:25 PM 發表

有D係 配偶既前世就識著佢, 再加起誓非佢不娶.. 等到佢下次出世後就娶佢.. 已經超出晒風水八字既領域..
成功得到基本可以拎去 tbb 拍劇..
起咗誓係有效,不過如果無欠落好多嘢,其實都唔會有幾鐘意,結咗婚可能會離婚。

引用:
原帖由 連續笨拙的羊羊 於 2022-1-9 03:02 PM 發表

斷估都唔會差得咁緊要,應該都有一兩個優點
我就有留意有啲情侶個外表係十分之相似。
就算唔相似,起碼都會夾到對方。
好小會出現2個外表差距甚大既情侶。

結婚唔一定最愛,但最少都要有喜歡的成分吧

引用:
原帖由 連續笨拙的羊羊 於 2022-1-8 03:53 PM 發表
有些係你喜歡人,人唔喜歡你,都有,或者結婚果個唔一定係最喜歡的男人,或女人
我覺得又要講緣 又要講份
有緣唔等於有份!!!!

有啲結到婚既婚姻  又唔代表會一定  互相都會好愛對方

引用:
原帖由 我愛地風升 於 2022-1-11 08:26 AM 發表

我覺得又要講緣 又要講份
有緣唔等於有份!!!!

有啲結到婚既婚姻  又唔代表會一定  互相都會好愛對方
同意!
- "緣" 與 "份"...兩字 各有其意思!!??

森淼
15-1-2022

引用:
原帖由 14森淼 於 2022-1-15 07:21 PM 發表

同意!
- "緣" 與 "份"...兩字 各有其意思!!??

森淼
15-1-2022
咁以一對結到婚但最後都係離婚嘅感情嚟講,緣同份係指咩?

引用:
原帖由 mybeloved 於 2022-1-16 12:22 AM 發表

咁以一對結到婚但最後都係離婚嘅感情嚟講,緣同份係指咩?
或許 這樣說吧:

"緣" 是一秒 (一見鐘情 ) ;
"份" 是一生 (一生一世 )!
~ 只要forever(一生)合會在一起, 才真正叫做--->“緣和份”都有;  

森淼
16-1-2022

引用:
原帖由 14森淼 於 2022-1-16 10:52 AM 發表

或許 這樣說吧:

"緣" 是一秒 (一見鐘情 ) ;
"份" 是一生 (一生一世 )!
~ 只要forever(一生)合會在一起, 才真正叫做--->“緣和份”都有;  

森淼
16-1-2022
好後悔結婚前無夾過八字

引用:
原帖由 mybeloved 於 2022-1-16 03:22 PM 發表

好後悔結婚前無夾過八字
嗯!

補充 多點:

「緣」和「份」是兩件事,

在茫茫人海相遇那一刻是有:「緣」;
「份」卻講求 “兩人相識”之後,大家共同 努力去維繫和珍惜這段關係。
所以「緣」是: 一秒,而「份」卻是: 一生。

森淼
16-1-2022

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]