• 瀏覽: 6,944
  • 回覆: 57
  • 追帖: 1
呢個時間如果我拒絕番A公司既話係咪好衰😢因為已經應承左人地,但係之後另一間公司又突然有個好d既offer😢

因為大家都知見工既野係漁翁撒網,一時間有多過一個offer好正常。但係又已經應承左第一間公司先,搞到我唔係好好意思拒絕人。

A俾咩offer?
B點好D?

引用:
原帖由 全面封鎖 於 2022-1-10 01:20 AM 發表
A俾咩offer?
B點好D?
B人工高少少,同A要返多半日星期六

引用:
原帖由 新手賭徒 於 2022-1-10 07:53 AM 發表

B人工高少少,同A要返多半日星期六
咁我會照直講,話收到一個好D的OFFER
同個HR講句唔好意思最多,會明
早D講等人地搵過第二個

引用:
原帖由 B-HJI 於 2022-1-10 10:32 AM 發表

咁我會照直講,話收到一個好D的OFFER
同個HR講句唔好意思最多,會明
早D講等人地搵過第二個
其實我心既答案都係咁🤦🏻‍♂️但係又淆底🤦🏻‍♂️雖然都知同間公司冇親要拒絕可以直接講

引用:
原帖由 新手賭徒 於 2022-1-10 10:38 AM 發表

其實我心既答案都係咁🤦🏻‍♂️但係又淆底🤦🏻‍♂️雖然都知同間公司冇親要拒絕可以直接講
其實個HR會明,始終大家都係打工仔
佢最多要去個DEPT個邊話個人唔返,問佢再開AD定係之前個幾個入面再揀

但最憎就係臨返工先無嘢同NO SHOW
咁就預左D嘢同埋搞左一輪

真係決定左咪早D人地預備囉

引用:
原帖由 新手賭徒 於 2022-1-9 09:43 PM 發表
呢個時間如果我拒絕番A公司既話係咪好衰😢因為已經應承左人地,但係之後另一間公司又突然有個好d既offer😢

因為大家都知見工既野係漁翁撒網,一時間有多過一個offer好正常。但係又已經應承左第一間公司先,搞到我唔係好好意思拒絕人。
咪A返一日去認下女, 話唔岩辭職lor

引用:
原帖由 新手賭徒 於 2022-1-9 09:43 PM 發表

say sorry to A 去B啦

引用:
原帖由 B-HJI 於 2022-1-10 10:46 AM 發表

其實個HR會明,始終大家都係打工仔
佢最多要去個DEPT個邊話個人唔返,問佢再開AD定係之前個幾個入面再揀

但最憎就係臨返工先無嘢同NO SHOW
咁就預左D嘢同埋搞左一輪

真係決定左咪早D人地預備囉
好啦聽完你地講陣間下午打電話去同A講🤦🏻‍♂️不過之後又要擔心適唔適應🤦🏻‍♂️

咁同A講唔做,都未開工

大丈夫一言九鼎、承諾是最緊要、
小心拒絕左A公司、但B公司突然拒絕你、
唔好搞到兩頭唔到岸呀

引用:

你都有左答案啦,
口齒算得系咩, 好多公司個頭話請你, 轉頭又話咩改左, 負責請你又走左, 個位唔開住,.....
勉強去做, 你個心咪掛住另一間, 不如做小人, 直接去另一間做好過啦!

拒絕 A 囉 

好聲好氣同公司A, 人地都會明嘅, 可能會用高啲OFFER留住你添

一日未簽啲嘢可以改

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]