• 瀏覽: 3,390
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
兄弟批咗150,000俾我清數 但我應唔應該接受好 希望各位師兄俾啲意見

外債:

1) 痕生 P loan : $150,000 ; $3,700/月 ; 60期 ; 淨12期

2) 兄弟 P loan : $100,000 ; $3,684/月 ; 48期 ; 淨19期

3) 信用卡1 : $27,000 ; min-pay

4) 信用卡2: $10,000 ; min-pay

5) 信用卡3; $60,000 ; min-pay

其實主要係想清咗啲卡數 但我又唔肯定呢個決定係唔係明智 所以想睇下有無心水清嘅師兄可以俾啲意見 謝謝!

預先批核咋?🤣

唔係 交晒文件出咗結果 $150,000 ; 48期; 每期5,525

引用:
原帖由 NEVER_ALWAYS 於 2022-1-11 09:31 PM 發表
唔係 交晒文件出咗結果 $150,000 ; 48期; 每期5,525
息都115000。

引用:
原帖由 賭霸天下 於 2022-1-11 09:38 PM 發表

息都115000。
係呀 如果用嚟找返依家兄弟條數+3張卡卡數係唔係好不智

師兄點解唔同痕生續借?
一定好過兄弟啦

主要係因為份TU唔靚仔 所以痕生應該續借唔到

好貴息

引用:
原帖由 NEVER_ALWAYS 於 2022-1-11 09:31 PM 發表
$150,000 ; 48期; 每期5,525: 月息2.62%

1) 痕生 P loan : $150,000 ; $3,700/月 ; 60期 ; 淨12期: 月息1.39%
2) 兄弟 P loan : $100,000 ; $3,684/月 ; 48期 ; 淨19期: 月息2.62%

5) 信用卡3; $60,000 ; min-pay

信用卡通常月息~2.5%,而且min-pay以上自由還款,唔借好過借。
三張卡數要48期清掉; 每月自動自覺合共還~3,493算啦。

引用:
原帖由 bench7 於 2022-1-11 10:41 PM 發表

$150,000 ; 48期; 每期5,525: 月息2.62%

1) 痕生 P loan : $150,000 ; $3,700/月 ; 60期 ; 淨12期: 月息1.39%
2) 兄弟 P loan : $100,000 ; $3,684/月 ; 48期 ; 淨19期: 月息2.62%

4) 信用卡2: $10,00 ...
謝謝師兄🙏🏻 好幫到我

引用:
原帖由 NEVER_ALWAYS 於 2022-1-11 09:06 PM 發表
兄弟批咗150,000俾我清數 但我應唔應該接受好 希望各位師兄俾啲意見

外債:

1) 痕生 P loan : $150,000 ; $3,700/月 ; 60期 ; 淨12期

2) 兄弟 P loan : $100,000 ; $3,684/月 ; 48期 ; 淨19期

...
你PLOAN 挨12個月之後都可以輕鬆 去用自己錢找咭數, 另外批15萬俾你都唔夠清所有數 仲要係俾成十萬蚊利息, 十萬利息 等同一個普通打工仔差唔多一年收入

你自己係咪救命生活唔到先 如果唔係, 因為輕鬆而俾十萬息人地 唔係咁化算

引用:
原帖由 NEVER_ALWAYS 於 2022-1-11 10:50 PM 發表

謝謝師兄🙏🏻 好幫到我
呢度啲師兄幫你度,好過去俾兄弟昆你😅

恆生p loan月平息0.8%咁柒貴

引用:
原帖由 球場上的霸主 於 2022-1-11 11:31 PM 發表

你PLOAN 挨12個月之後都可以輕鬆 去用自己錢找咭數, 另外批15萬俾你都唔夠清所有數 仲要係俾成十萬蚊利息, 十萬利息 等同一個普通打工仔差唔多一年收入

你自己係咪救命生活唔到先 如果唔係, 因為輕鬆而俾十萬息人地 唔係咁化算
明白 我都覺得咁樣做好似好啲 最多捱埋呢一年 就會輕鬆啲

引用:
原帖由 TN5207 於 2022-1-12 11:33 AM 發表
恆生p loan月平息0.8%咁柒貴
TU唔靚

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]