• 瀏覽: 13,548
  • 回覆: 84
  • 追帖: 1
+99
引用:
原帖由 garykuok 於 2022-1-14 11:16 AM 發表

我一直都覺得呢樣好奇怪,應該無理由嫁?好唔合邏輯
估全部入了賭場!係入面乞揾到食!

引用:
原帖由 永不言敗888 於 14/1/2022 11:31 發表

估全部入了賭場!係入面乞揾到食!
一定唔得啦,賭場有保安,而且屬私人地方,你一旦企係度乞食即刻俾人趕,仲要冇得反駁,賭場贏晒。

引用:
原帖由 garykuok 於 2022-1-14 12:03 PM 發表

一定唔得啦,賭場有保安,而且屬私人地方,你一旦企係度乞食即刻俾人趕,仲要冇得反駁,賭場贏晒。
我指係類似扒仔搵人醒,我見到好多

引用:
原帖由 永不言敗888 於 2022-1-13 10:54 PM 發表

總有樣,好奇怪,澳門冇乞衣!

引用:
原帖由 永不言敗888 於 14/1/2022 12:14 發表

我指係類似扒仔搵人醒,我見到好多
做得扒仔即係有門手藝啦?乞衣一定入唔到行

今日見到男乞丐,係金碧門口附近

引用:
原帖由 永不言敗888 於 2022-1-13 10:54 PM 發表

澳門行乞犯法

引用:
原帖由 garykuok 於 2022-1-13 10:03 PM 發表

玩迷路係要扮嫁,就算唔識路,只要一直行,睇到大馬路就知點行了,澳門最放心就係冇人週街打劫老笠,治安超級好。
治安超好,天眼很強大,幾點出街都無問題,好少敢半夜街上行劫或耍流氓撩女人。

生活自由,幾點都有嘢食,凌晨3點前仲有粥、炒麵、雲吞麵食。4, 5點可去某些舊茶居飲茶(但不多),5點半後多數茶居開始營業了。

我最喜歡去青洲灶記食早餐,半夜瞓唔著等到5點半就有熱辣辣的早餐食,豬扒包、咖哩魚蛋、瑞士雞翼撈公,1月1號嗰日打去問都有開!

我真係好愛食佢個咖哩魚蛋!😜
給多咖哩汁,要黎點包或麵食。
5點半就有炒粉麵,以前坐街邊時期已經幫襯,天未光坐矮櫈仔食星洲炒米,飲杯熱奶茶,睇住個天開始光,收工最大幸福

佢地既星米有啲淡,米粉粗唔夠香辣,但同十幾年前炒法一樣,每次吞落肚都感覺啖啖人情味。

公雞碗、公雞碟、高玻璃杯熱奶茶,
坐窗口位睇公園睇外面啲白鴿食早餐。
睇人坐出面細櫈仔食麵包睇報紙~
又係一日既新開始,每次都帶著愉快既心情離開。

引用:

知唔知做澳門人幾好福利呀

希望不要成為過去式🥺

唯一係樓冇咩設計,面對面,似香港公屋!

大檀山一號幾有氣勢!睇完全個澳門最喜歡佢!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]