• 瀏覽: 8,081
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
+6
公務員事務局話嘅。

公務員不應公開反對政府說法。

https://hk.news.yahoo.com/非核心抗疫可 ... 眼講大話-072141586.html

引用:
原帖由 323236281 於 2022-1-13 06:57 PM 發表
公務員事務局話嘅。

https://hk.news.yahoo.com/非核心抗疫可wfh?-公務員稱少之又少-斥政府擘大眼講大話-072141586.html
個個都返緊工,邊個開聲反對返工?

冇錯

問題無WFH但又講到有搞到差唔多全部公務員食晒死貓比人話係屋企唔駛做照出糧

引用:
原帖由 sam0010 於 2022-1-13 07:30 PM 發表
問題無WFH但又講到有搞到差唔多全部公務員食晒死貓比人話係屋企唔駛做照出糧
特首話有WFH就係有WFH。

公務員不應公開反對特首說法。

引用:
原帖由 sam0010 於 2022-1-13 07:30 PM 發表
根本就無人反對要返工,
事實係大部公務員同事都冇 WFH,
都唔知啲人睇乜。

引用:
原帖由 323236281 於 2022-1-13 07:58 PM 發表

特首話有WFH就係有WFH。

公務員不應公開反對特首說法。
有呀,就算只有一個大老細 WFH,都係「有」呀,特首講得好啱。

同時,絕大部份嘅公務員,都是如常上班,沒有 WFH。

兩者並無矛盾的。

事實並不是「非黑即白」,而是「黑白共存」。

引用:
原帖由 Mrslow 於 2022-1-13 08:00 PM 發表

有呀,就算只有一個大老細 WFH,都係「有」呀,特首講得好啱。

同時,絕大部份嘅公務員,都是如常上班,沒有 WFH。

兩者並無矛盾的。

事實並不是「非黑即白」,而是「黑白共存」。
你回得咁得體,左右逢源,攪到無得借題發揮添。

引用:
原帖由 爆料者 於 2022-1-13 08:13 PM 發表

你回得咁得體,左右逢源,攪到無得借題發揮添。
我都想見識下,佢仲可以點打稻草人。

引用:
原帖由 Mrslow 於 2022-1-13 07:58 PM 發表

根本就無人反對要返工,
事實係大部公務員同事都冇 WFH,
都唔知啲人睇乜。
有批人仍死心不息,借的意,斷章取義抹黑唱衰政府,攪分化等等。
意思非常清晰,絕大部份政府僱員都唔會有 WFH.

自己誤解咗政府今次WFH嘅意思,以為玩傳媒篤爆就有效,結果係徒然。強勢政府咁回覆,香港特區政府好嘢。

引用:
原帖由 爆料者 於 2022-1-13 09:10 PM 發表
自己誤解咗政府今次WFH嘅意思,以為玩傳媒篤爆就有效,結果係徒然。強勢政府咁回覆,香港特區政府好嘢。
我都好同意公務員事務局的說法。

如我無理解錯, 公務員事務局意思係, 之前幾次WFH個時, 未能有效在家履行職責的員工,等同已放取額外有薪假期。

係中央共富裕政策下, 個D公務員好應該自願捐返WFH時期的人工出黎!

引用:
原帖由 323236281 於 2022-1-13 10:09 PM 發表

我都好同意公務員事務局的說法。

如我無理解錯, 公務員事務局意思係, 之前幾次WFH個時, 未能有效在家履行職責的員工,等同已放取額外有薪假期。

係中央共富裕政策下, 個D公務員好應該自願捐返WFH時期的人工出黎!
唔使借題發揮,本區版友多能辨別是非,是人是鬼各人心中有數。
第一次WFH不止未有疫苗,連抗疫物資都唔夠。
第二次有抗疫物資,但仍未有疫苗。
依加,97%公務員打咗至少一針疫苗。
所以中華人民共和國轄下香港特別行政區政府唔因循守舊,墨守成規做事,而是因時制宜作出最合適當時情況既政策。

全香港人都知根本就冇work from home,祇有holiday from home。

引用:
原帖由 323236281 於 2022-1-13 06:57 PM 發表
公務員事務局話嘅。

https://hk.news.yahoo.com/非核心抗疫可wfh?-公務員稱少之又少-斥政府擘大眼講大話-072141586.html
點會等同員工放額外有薪假期
有薪假期可以周圍去
WFH出外斷正我可唔可以話WFH等同員工放額外有薪假期

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]