• 瀏覽: 4,220
  • 回覆: 25
正常返返公司都只係大半年時間, 上星期又開始WFH, 真係有D 唔習慣...
多唔多人又開始WFH? 大家覺得點?

WFH都好既, 慳返搭車返工放工既時間, 又少D出街同人迫
不過唁好既係工作量多左, D人會以為你屋企無野做好得閒, 不斷比野你

你公司係你屋企附近?
WFH唔係更好?

引用:
原帖由 walterpong 於 2022-1-22 11:04 PM 發表
正常返返公司都只係大半年時間, 上星期又開始WFH, 真係有D 唔習慣...
多唔多人又開始WFH? 大家覺得點?
康文署公務員

無綫新聞 - 據悉無參與防疫工作政府僱員周四起分組交替在家工作 http://news.tvb.com/instant/61dda395e774ffe81117e218

無得WFH,但公司怕傳染,每個部門自己分上午下午返,每日只返半日

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2022-1-23 10:34 AM 發表
你公司係你屋企附近?
WFH唔係更好?
唔近呀, 要搭車過海
有好有唔好, 有D野係屋企又做唔到....
而且成日都臨放工時間再彈野比你....

公司無安排WFH仲有一個星期就過年,希望平平安安。

引用:
原帖由 天之風2 於 2022-1-23 09:33 PM 發表

康文署公務員
又無限期holiday from home

暫時唔多WFH

今次問題大,冇政府手提電腦員工,基本上不能做到 wfh,要回辦公室工作,咁就分賍唔勻,出大事啦!

引用:
原帖由 guagnichoibabii 於 2022-1-23 09:25 AM 發表
WFH都好既, 慳返搭車返工放工既時間, 又少D出街同人迫
不過唁好既係工作量多左, D人會以為你屋企無野做好得閒, 不斷比野你
唔止慳時間, 仲慳左搭車同出街食飯錢添,
講起慳, 連上網數據都慳左, 自己本身任用JOIN, 呢個月WFH, 暫時用2GB都無....

以前分兩組平均wfh不會交叉感染,但現在冇合理理由將工作可以 wfh,就要正常返工,所以今次變得分賍唔勻?

搭車一樣咁多人

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2022-1-25 01:13 PM 發表
搭車一樣咁多人
少咗 wfh

主題標籤 #在家工作
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]