• 瀏覽: 9,601
  • 回覆: 43
本主題由 mook999 於 2022-2-8 18:05 移動
以為 viu台..77台冇乜自家製作.播old片攝期..tvb都跟風

引用:
原帖由 nbachung101 於 2022-2-8 02:44 PM 發表
已為 viu台..77台冇乜自家製作.播old片攝期..tvb都根風
係以為唔係已為!跟風係咁寫架

引用:
原帖由 mochu 於 2022-2-8 02:50 PM 發表

係以為唔係已為!跟風係咁寫架
已更正不如重播星爺電影..好過重播依套

引用:
原帖由 nbachung101 於 2022-2-8 02:44 PM 發表
以為 viu台..77台冇乜自家製作.播old片攝期..tvb都跟風
ATV mode

引用:
Tvb每逢農曆新年都會播電影

引用:
原帖由 海邊飛翔的海鷗 於 2022-2-8 03:00 PM 發表

Tvb每逢農曆新年都會播電影
求其播..唔會揀依套..千嬋冇人想睇..播過n次

可能因為近情人節,所以揀這套電影播放,說到底唔關我事,因我是不會看

要播都播D五年內.

TVB新年己經製作好多賀年節目啦。仲想點?

睇下妖台成個過年不問不聞,咁痴線都有既?

有線都有DD賀年節目丫,妖台簡直係平行時空,完全唔屬於華人社區一份子。難怪妖台點搵打手係網上吹奏都好,都無法打動大多數普羅大眾。

引用:
原帖由 半頁冰凍的神童 於 2022-2-8 04:45 PM 發表

有線都有DD賀年節目丫,妖台簡直係平行時空,完全唔屬於華人社區一份子。難怪妖台點搵打手係網上吹奏都好,都無法打動大多數普羅大眾。
妖台係慶祝美國國慶

引用:
原帖由 半頁冰凍的神童 於 2022-2-8 04:45 PM 發表

七福星係賀年節目,
今餐有料到都做過年版,

其實無記的賀年節目,咪又係年年開運王,除夕和初一各一個騷,再加埋保良個過年籌款節目,頂多計埋初一下午流行都市,由都市閒情開始做落的遊戲日,今年開運王仲要集數上縮水。

開電視,唔好以為有兩個過年節目,只係將開運秘笈分咗幾集被名廚虎年賀新春

引用:
原帖由 特屍拉末路 於 2022-2-8 09:54 PM 發表

冇錯!

人地viutv更舊,樓主又唔講!

樓主只識反tvb

仲有

2月26日起,逢星期六
20:30時段[編輯]香港時間逢星期六20:30-22:00播出(除特別註明外,均為高清製作)
播放日期電視節目名稱集數主持/演出/旁白網頁備註26/02-
09/07聲生不息
20主持:王祖藍音樂真人秀節目

22:00時段[編輯]香港時間逢星期六22:00-22 ...
咁究竟翡翠台播的家有囍事舊啲,定係viutv播97家有囍事舊呢呵?
OT 睇咗第一集卡嚓卡嚓學到乜呀!

絕世廢 果真絕世廢 的確絕世廢 永遠的絕世廢

引用:
原帖由 特屍拉末路 於 2022-2-8 10:01 PM 發表

絕世靚抽!

所以,呢個農曆新年,tvb大量賀年節目唔在講!

開電視亦有

22:30時段
香港時間逢星期一至五22:30-23:00播出
26/01-
29/01開運秘笈
Fortune Secrets 20223
(5)主持:李尚正、鄺芷凡
嘉賓主持:蔡興華、楊天命、蔣匡文、馬君程、權 朗玄學節目

1月31日至2月4日 名廚虎年賀新春

https://zh.wikipedia.org/wiki/香港開電視電視節目列表_(2022年)
請睇返#11

主題標籤 #viu #viutv
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]