• 瀏覽: 40,063
  • 回覆: 276
  • 追帖: 16
+21
引用:
原帖由 ronc2000 於 2022-2-11 02:14 PM 發表

我相信10個冇一個搶到。
聽你咁講我覺得佢情況有啲嚴重! 10個冇一個,我由疫情開始已經隔離咗四次,今次是第五次最初嘅時候我印象中好似有2500個位,奈何深圳要招呼嘅並不只是港人,有外國嚟嘅人,有本地其他省份嘅人,有本地某些疫區嘅人,所以縮減左超過四倍!以前日日都唔會爆滿!而家一開始只有20秒機會,我真係計算過,可能我的運氣還是不錯,對網站設計有一啲認識,所以知道有一啲唔同嘅情況應該點樣處理,但係我唔相信嗰啲人話用程式去註冊,因為佢嗰度有數字認證系統,而且有一啲文字非常之接近,如果唔金睛火眼根本睇唔到,咁唔好講話用軟件去識別。所以如果有人炒黃牛話絕對有機會幫大家攞到位而且係100%,那麼大家要很小心,隨時會是騙子。

重有而家情況同1星期前已經天同地改變,多在好多人想上大陸。

引用:
原帖由 ronc2000 於 2022-2-11 02:14 PM 發表

我相信10個冇一個搶到。
我公司6人, 都係8號開始要返大陸開工,
全部都預約到, 只不過唔係一次就book到, 最後一個預約到13號上,

你睇樓主既經驗分享, 一定幫到你,
我係一次預約就成功, 8號已回深圳, 現在隔離中,
用屋企WIFI,1000M, 只用一部手機就預約到, 可能我幸運掛,
其他同事, 用電腦, iPad同iPhone 幾個device 一齊login預約,

引用:
原帖由 7CoOl6 於 2022-2-11 04:23 PM 發表

全部都預約到, 只不過唔係一次就book到, 最後一個預約到13號上,

用屋企WIFI,1000M, 只用一部手機就預約到, 可能我幸運掛,
其他同事, 用電腦, iPad同iPhone 幾個device 一齊login預約,
有幾多想返大陸嘅人有你同我同你同事嘅IT條件?

引用:
原帖由 ronc2000 於 2022-2-11 04:26 PM 發表

基本唔須要有IT條件,
只要一早登入,
搭正十點正篤預約,
20秒內完成認証code,

靜雞雞話你知, 淘室有收費幫人預訂,

引用:
原帖由 7CoOl6 於 2022-2-11 04:23 PM 發表

師兄又要日日在酒店房內跑10k?

哈.....無啦,
而家每日做30分鐘, HIIT 間唔中先跑步,
你呢? 你有冇返香港, 而又要返上大陸?

引用:

我都係8號, 可能排隊嗰度見到過面!

引用:
原帖由 深圳港農 於 2022-2-11 04:34 PM 發表

師兄又要日日在酒店房內跑10k?
我諗你應該講係100k. 10公里,上次我真係跑左最多一次一日26公里,但係今次好麻煩,間房好細,根本跑唔到估唔到有咁多師兄都係咁樣樣做。

引用:
原帖由 Ruylive 於 2022-2-11 04:48 PM 發表

我都係8號, 可能排隊嗰度見到過面!
我8號11:20 到深圳灣過關,
下午4:00 出關, 排東莞光明, 有冇見到我?

附件

2022-02-11_17-01-04.jpg(33 KB)

引用:
原帖由 ronc2000 於 2022-2-11 04:26 PM 發表

唔好咁啦!盡我最大嘅努力教一教大家點樣去做,大家都係想幫到需要過關嘅人士姐,我知道你都係咁樣諗。心入邊都希望幫助大家。

我有啲妒忌你!我12:00到達關口,等咗五個半鐘先過到深圳嘅關,晚上八點幾先至開車去橫崗隔離到酒店已經九點幾啦!你嘅時間比我好太多了。

引用:
原帖由 Ruylive 於 2022-2-11 05:00 PM 發表

我諗你應該講係100k. 10公里,上次我真係跑左最多一次一日26公里,但係今次好麻煩,間房好細,根本跑唔到估唔到有咁多師兄都係咁樣樣做。
我上次係去淘寶買跑步機送去隔離酒店黎跑,
跑機10公里大約55分鐘,
如果响酒店來回跑10公里, 我要70分鐘, 因為要急停
你跑26公里 係大神級,  

引用:
原帖由 7CoOl6 於 2022-2-11 05:08 PM 發表

我上次係去淘寶買跑步機送去隔離酒店黎跑,
跑機10公里大約55分鐘,
如果响酒店來回跑10公里, 我要70分鐘, 因為要急停
你跑26公里 係大神級,  
我冇你咁聰明啦,我真係來回跑,但係因為上次間酒店房間好大,大概有40平米,每次要跑兩個幾鐘,其實我並唔係乜嘢高手,只不過因為超重,日日係咁食,要想辦法消耗咗佢,而且我平時係唔跑步㗎,一個禮拜我係游水六日,每次有一個半鐘,所以跑步對我來講唔係好困難。

引用:
原帖由 Ruylive 於 2022-2-11 05:07 PM 發表
我有啲妒忌你!我12:00到達關口,等咗五個半鐘先過到深圳嘅關,晚上八點幾先至開車去橫崗隔離到酒店已經九點幾啦!你嘅時間比我好太多了。
我都排左4個半鐘, 4:30上車, 6:00上房

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]