• 瀏覽: 158,112
  • 回覆: 94
  • 追帖: 2
+4

原作者J.K.羅琳聯同《哈利波特》系列史提夫克羅夫斯編劇、《怪獸與牠們的產地》系列導演大衛葉斯再度掌舵;艾迪烈柏尼、祖迪羅、艾薩米勒、丹方格、哥倫杜納、嘉芙蓮禾達史東、艾歷遜蘇度、麥斯米克森等群星聯手演出。

鄧不利多(祖迪羅)得知法力強大的黑巫師葛林戴華德(麥斯米克森)企圖統治魔法世界,遂派遣紐特(艾迪烈柏尼)帶領一班強悍的魔法師,加上一個勇字當頭的麻瓜,攜手執行危險任務。他們遇上無數奇珍異獸,並與葛林戴華德日益壯大的追隨者們正面交鋒!危機迫近,魔法世界戰況刻不容緩,鄧不利多還可以繼續袖手旁觀嗎?

資料來源: WMOOV

《怪獸與鄧不利多的秘密》港版官方預告

https://youtu.be/Wy_CCilNhTA

魔法無邊 奇蹟重現     
誠邀你回到魔法世界🔮進入香討影片區

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2022-6-30 23:59 ) 參與人數 23

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

9 (39.13%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

4 (17.39%)

3. ⭐️⭐️⭐️

2 (8.70%)

4. ⭐️⭐️

3 (13.04%)

5. ⭐️

5 (21.74%)

引用:
原帖由 一人行 於 2022-5-5 05:30 發表

而家啲大片冇100分鐘架啦(卡通片除外),一般兩個鐘以上係起碼,新蝙蝠俠差唔多三個鐘。

情願有悶場,套戲都唔可以短,不過我都同意套戲100分鐘可能仲好睇。

尤其鄧不利多個細佬,死下死下咁,有佢出場即刻好悶,cut晒佢好過。
同意鄧不利多細佬真係唔知佢為乜存在?

簡直垃圾!成套電影無情節邏輯可言!
大反派系第2集 個種傲慢 洗腦式招門生,系第3集走黎選特首?
無啦啦又麒麟選 無任何規則架?原本系點選架?
故事情節真系on9

好唔好睇? 好似反應比較兩極

不錯 值得一睇

一個字 正

無咩新怪獸睇,失望。
鄧不利多個秘密原來係基佬,更失望。
上兩集肥佬個金髮大波女友,老佐好多又唔露肉,超級失望。

劇情比較簡單

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-5-13 14:24 發表
好唔好睇? 好似反應比較兩極
邊有兩極?基本上都係彈嘅多

引用:
原帖由 1MH1 於 2022-5-16 18:09 發表
無咩新怪獸睇,失望。
鄧不利多個秘密原來係基佬,更失望。
上兩集肥佬個金髮大波女友,老佐好多又唔露肉,超級失望。
Sudol呢種樣係唔襟老,不過第一集好多師兄話佢正,我就覺得一般啫,今集更加冇晒神彩。

反而第一集啲師兄話唔靚嘅女一Waterston,我就一向欣賞佢有種特別嘅氣質,不論係呢類爆谷片(17年嗰套異型佢都係女主角),The World to Come呢類文藝片,更大膽嘅Inherent Vice佢都handle到,但今集佢只係客串,套戲去到最尾先出下場,我仲失望。

引用:
原帖由 一人行 於 2022-5-18 08:43 發表

Sudol呢種樣係唔襟老,不過第一集好多師兄話佢正,我就覺得一般啫,今集更加冇晒神彩。

反而第一集啲師兄話唔靚嘅女一Waterston,我就一向欣賞佢有種特別嘅氣質,不論係呢類爆谷片(17年嗰套異型佢都係女主角),The World to Come呢類文藝片,更大膽嘅Inherent Vice佢都handle到,但今集佢只係客串,套戲去到最尾先出下場,我仲失望。
Style唔同, 你果件款頭唔夠大波淫蕩

現代武俠片

評分唔會好高

我同個仔睇
佢開心就值回票價
我都畀佢8分

多枝節又唔短, 真心麻麻地

今次呢集, 幾緊張