• 瀏覽: 186,860
  • 回覆: 724
  • 追帖: 2
+30

承接《蜘蛛俠:不戰無歸》,奇異博士開啟了多元宇宙的大門,世界陷入失控!在神秘新舊盟友協力下,他將會穿越多元宇宙,於危機四伏、扭曲心智的異度空間之中,與全新強大對手正面交鋒!

資料來源: WMOOV

https://youtu.be/MQaAeHID-60進入香討影片區

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 80

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

36 (45.00%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

14 (17.50%)

3. ⭐️⭐️⭐️

14 (17.50%)

4. ⭐️⭐️

4 (5.00%)

5. ⭐️

12 (15.00%)

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-5-14 18:38 發表

this is not the first time,  
Ironman 3  gave assault to Mandarin as a joke (rubbish twist)
Did you watch Shangchi?
Then you should know what the real Mandarin is about! u fool!
Mandarin is the real deal!

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-5-14 10:29 發表

最離譜是睇睇下唔多對路...........又話集集相關相連.......CA2 美隊同black widow 患難見真情, 好夾,
轉個頭,  Avenger 2 入面又好似冷冷漠漠咁, 仲無啦啦話中意左HULK

D石集集講到好重要, 點樣放點樣KEEP.........avengers 3, 4...又完全無講Thanos 點樣部署搶石

...
最失望係冇拍D石既功能出黎.可以話只係劇情片.反正呢班友都唔係動作出身一味靠CG.

引用:
原帖由 大邪王 於 2022-5-14 21:55 發表

Did you watch Shangchi?
Then you should know what the real Mandarin is about! u fool!
Mandarin is the real deal!
有, 我知呀
都同原本唔同晒喇, Mandarin 係ironman 最大敵人, 呢家死左囉,
根本呢套尚氣只係事後覺得要拍番Mandarin先拍咋
格硬接番果個假mandarin, D 劇情好難頂

引用:
原帖由 kira2018 於 2022-5-14 22:49 發表

最失望係冇拍D石既功能出黎.可以話只係劇情片.反正呢班友都唔係動作出身一味靠CG.
係,  Avengers 3一開場我已經勁吊..........連拎最強既power GEM 既戲份都飛左, 攪乜呀,
一開場已經拎左power GEM , 有埋手套,  掃低晒雷神班人
果陣我已經勁吊

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-5-14 22:57 發表

係,  Avengers 3一開場我已經勁吊..........連拎最強既power GEM 既戲份都飛左, 攪乜呀,
一開場已經拎左power GEM , 有埋手套,  掃低晒雷神班人
果陣我已經勁吊
DC動作呢方面就勁好多,卡通好睇過Marvel. 對抗Thanos睇唔出有咩掙扎.

引用:
原帖由 kira2018 於 2022-5-14 23:09 發表

DC動作呢方面就勁好多,卡通好睇過Marvel. 對抗Thanos睇唔出有咩掙扎.
係,  DC 動作方面 設計上好既, MOS1 都有打大佬既feel
係衰在D電影角色唔夠吸引, 同埋之前crossover鋪得太差了

引用:
原帖由 ep905 於 2022-5-14 09:55 發表
以前對尼類電影好期待,會第一時間入場睇,而家無乜興趣,拍得太多了
比avenge系列好睇, 好多個宇宙

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-5-14 23:12 發表

係,  DC 動作方面 設計上好既, MOS1 都有打大佬既feel
係衰在D電影角色唔夠吸引, 同埋之前crossover鋪得太差了
MOS1好型.冇左超人DC跟本成盤爛屎. 本來好地地連演員都冇咪剩翻D死基佬

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-5-6 12:24 發表

Carter都係廢喎

其實我唔太care 女唔女人威晒, 但好多好多安排都係好差好差, 故仔流程/對白又係差果面
對戰就更加喇, 完全無team work /合力用唔同異能打大佬既精彩battle

根本浪費左好多角色既設定同咁多鋪排既世界大觀
最搞笑就係對紅女巫講埋和他打的人能力等女巫針對擊破,如果唔係黑蝠王一開口講句話就秒殺咗紅女巫啦

引用:
原帖由 zimax 於 2022-5-8 00:39 發表

光明會垃圾黎
對手太強

真係好悶。

我覺得係為之後嘅Marvel電影鋪路,但驚奇隊長真係…..

引用:
原帖由 tkkay623MK2 於 2022-5-15 11:07 發表

最搞笑就係對紅女巫講埋和他打的人能力等女巫針對擊破,如果唔係黑蝠王一開口講句話就秒殺咗紅女巫啦
黑蝠王一開口講句話就秒殺咗?
有咁勁咩??

引用:
原帖由 時光五缺 於 2022-5-15 13:18 發表

黑蝠王一開口講句話就秒殺咗?
有咁勁咩??
黑蝠王係最強異人族之王,佢平時不說話,因為佢一開聲聲波就可以破壞一切,肉身戰可以和Hulk綠巨人隻抽,可以反重力飛行和有心靈感應能力,如果冇防備係可以秒殺紅女巫,但係戲中那位有介紹狂開打前講哂比紅女巫聽,等紅女巫用魔法封咗黑蝠王把口真正應咗句最怕豬隊友

引用:
原帖由 大邪王 於 2022-5-12 23:58 發表

咁Marvel開得MCU就要每套都係承上接下,互相關連先過癮。
如果套套個個都當佢啲戲係獨立嘅,純粹娛樂嘅話,咁佢同DC就無咩分別啦,佢亦唔會贏到DC開巷。
DC最失敗就係上戲唔接下戲,有一兩套好睇,但上套嘅設定,下套又唔跟了,再唔係就又重啟了。散收收咁,觀眾自然無新鮮感,無期待。
唔同MCU,就係因為互相關連,所以好多人都期待有咩新角色加入,繼續追看。 但係呢個玩法最重要就係要承上接下,新嘅唔 ...
咁Marvel點唔連戲都唔會去到DC咁離譜。

神奇女俠1984同Batman V Superman,劇情已經前後矛盾。

DC過去幾年咁辛苦建立左JL基本班底,而家Batman又換人做,真係亂咁嚟。

引用:
原帖由 冗員七號 於 2022-5-4 20:27 發表

光明會太過化學, X教授沒有召喚X-men成員有點可惜(不過照計得黑鳳凰夠打),
而暗黑奇異博士也死得太快, 仲以為佢係Big Boss
果件真係垃圾

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]