• 瀏覽: 970
  • 回覆: 7
常常喺打LOL睇到慨一個詞彙,基本上常常睇到大家用觀念+操作嚟反應一個牌位慨內涵,像系乜銅牌冇觀念又冇操作,金牌就系乜操作還可以但觀念還唔夠之類慨。然而以我個人嚟講,我認為慨『觀念』就系一個可以幫助你贏得遊戲慨想法,然后把渠轉變成實際喺遊戲中慨動作,常常睇到一些很秀慨操作表演起嚟其實果個系觀念累積慨結晶,用渠操作很猛倒不如講渠對呢只角色慨觀念理解高過對手慨觀念,打到越上便大家對觀念慨想


角色特性嘅發揮:舉例嚟講依家流行嘅海鮮輔助跟大砲AD,佢哋喺前期嘅換血能力非常嘅差,因為角色特性嘅就系咁,海鮮喺-CD裝備撐起嚟以前微弱嘅護盾一下爆開就消失;著重喺普攻嘅KOG、老鼠喺攻速裝備撐起嚟以前佢哋點可能換得贏一些技能高傷害嘅角色。常常睇到老鼠唔系後期大逆轉,就系前期爆光光,了解自己角色嘅優劣期喺選擇跟對方嘅碰撞時機系贏得游戲嘅重大關鍵。


野區嘅碰撞支援:呢邊也系要呈上點角色特性嚟做延伸,先判斷己方隊伍嘅強弱勢,再決定要唔好跟對面爭奪資源,基本上先去支援嘅隊伍一定會有利,請唔好孤寒你家嘅小兵,趕快去幫助隊友好咩..但系如果系嗰種被推到塔下嘅一大坨兵嘅話..請隊友放棄碰撞直接撤退吧。


謝謝分享


[隱藏]
多謝分享


謝分享


多謝分享,已收藏


提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]