• 瀏覽: 7,450
  • 回覆: 28
  • 追帖: 2
+2
請問香港飛波蘭,唔知邊間航空公司比較平,用過skyscanner,Trip睇過,但係顯示嘅航班好多都要轉兩次機,另外想問中間轉機嘅機場,例如德國法蘭克福會唔會有啲咩嘢疫苗護照限制

請問目前歐洲大部份機場係咪有即時嘅PCR test可以做

剛好奇睇下, 其實阿聯猶飛華沙, 都算好平, 單程才2400港.  飛德國再去會貴D, 除非你想順便去德國, 華沙有夜巴到柏林. 先到波蘭再到德國平D.

引用:
原帖由 pinglap 於 2022-3-21 08:42 AM 發表
剛好奇睇下, 其實阿聯猶飛華沙, 都算好平, 單程才2400港.  飛德國再去會貴D, 除非你想順便去德國, 華沙有夜巴到柏林. 先到波蘭再到德國平D.
請問幾號有咁平

引用:
原帖由 flyman 於 2022-3-21 03:10 PM 發表

請問幾號有咁平
4月份

附件

Screenshot_20220321_165128_com.android.chrome.jpg(196.82 KB)

sorry 原來是轉兩次機, 4月16後有土耳其

附件

Screenshot_20220321_170643_com.android.chrome.jpg(177.37 KB)

明白,因為時間長所以比較平

去埋烏克蘭

引用:
原帖由 bigasss 於 2022-3-22 11:14 AM 發表
去埋烏克蘭
本來好建議, 現在只可向budapest或布拉格走, 一系去frankfurt 或berlin

引用:
原帖由 pinglap 於 2022-3-22 12:09 PM 發表

本來好建議, 現在只可向budapest或布拉格走, 一系去frankfurt 或berlin
你去旅行定做嘢呀?我都想去布拉格&匈牙利
如果入境唔煩,有平機票就單聲喇,thx

引用:
原帖由 bigasss 於 2022-3-22 01:38 PM 發表

你去旅行定做嘢呀?我都想去布拉格&匈牙利
如果入境唔煩,有平機票就單聲喇,thx
我是去旅行, 在疫情前曾去過希臘>保加利亞>羅馬尼亞>布拉格、poland, 烏克蘭>白俄>立陶苑>愛沙利亞>聖比德堡>moscow再回土耳其.

東南歐消費平, 如果你想去, 可以考慮經德國丶希臘、土耳其進出歐洲,單程預3500左右, 現在疫情航班少了, 費用可能貴D. 至於內陸機有時平到五百就可飛布拉格或羅馬, 行李費約二三百左右廉航. 

引用:
原帖由 pinglap 於 2022-3-22 03:00 PM 發表

我是去旅行, 在疫情前曾去過希臘>保加利亞>羅馬尼亞>布拉格、poland, 烏克蘭>白俄>立陶苑>愛沙利亞>聖比德堡>moscow再回土耳其.

東南歐消費平, 如果你想去, 可以考慮經德國丶希臘、土耳其進出歐洲,單程預3500左右, 現在疫情航班少了, 費用可能貴D. 至於內陸機有時平到五百就可飛布拉格或羅馬, 行李費約二三百左右廉航.  ...
而家俄羅斯應該入唔到境,兵荒馬亂+convid19
等下先,理想係香港Aeroflot直航莫斯科,10個鐘,唔辛苦

引用:
原帖由 flyman 於 2022-3-16 15:08 發表
請問香港飛波蘭,唔知邊間航空公司比較平,用過skyscanner,Trip睇過,但係顯示嘅航班好多都要轉兩次機,另外想問中間轉機嘅機場,例如德國法蘭克福會唔會有啲咩嘢疫苗護照限制
Ching幾時出發?
我又係打算去波蘭立陶宛
不過6月中

引用:
原帖由 pinglap 於 2022-3-22 15:00 發表

東南歐消費平, 如果你想去, 可以考慮經德國丶希臘、土耳其進出歐洲,單程預3500左右, 現在疫情航班少了, 費用可能貴D. 至於內陸機有時平到五百就可飛布拉格或羅馬, 行李費約二三百左右廉航.  ...
請講講....保加利亞和羅馬尼亞的行程

稍等, 一會回你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]