• 瀏覽: 32,550
  • 回覆: 215
  • 追帖: 2
+20
本主題由 mook999 於 2022-3-22 15:08 移動
點解 TVB收視不斷創新高, 甚至某台所有節目點數加埋都贏唔到「愛回家」, 但有些傳媒寫到要「救收視」😱........IT9, 940999 所謂原創劇, 無一刻贏到他們自購韓劇, 但又被吹奏到神劇超好睇🤷 最後都係唔過5點🤦.......傳媒到底幾時至有碗話碗??

附件

Screenshot_20220321-213401824_1.jpg(64.23 KB)

Screenshot_20220321-213325233_1.jpg(106.47 KB)

Screenshot_20220321-213346329_1.jpg(69.6 KB)

Screenshot_20220321-213354722_1.jpg(80.18 KB)

Screenshot_20220321-213508066_1.jpg(53.83 KB)

Screenshot_20220321-213520630_1.jpg(66.26 KB)

Screenshot_20220321-213336727_1.jpg(67.91 KB)

Screenshot_20220321-213535249_1.jpg(56.42 KB)

Screenshot_20220321-213527924_1.jpg(66.52 KB)

呢個星期九點半嘅反起跑線聯盟,公司好多師奶都話唔睇飛虎轉去睇呢套, 下星期嘅收視應該好過韓劇

勁呀家族榮耀拍得住東張同愛回家收視

引用:
原帖由 LeeLK 於 2022-3-21 10:20 PM 發表
呢個星期九點半嘅反起跑線聯盟,公司好多師奶都話唔睇飛虎轉去睇呢套, 下星期嘅收視應該好過韓劇
她們都係捧 TVB星空下的仁醫 的 [周家怡]🤭🤭 遲啲又咪返返來睇 今宵大廈2👏

viutv呢個台由上年12月開始夜晚自家製作節目嘅收視不停創新低。上個禮拜有套3.8已經好好。自從全民造星4之後,已經講到明上年cut costs唔夠, 要再減成本多d....慶功唔搞,自家製作劇集宣傳唔做。總之唔投資keep住個ebitda係正數就算。viu員工morale好低... 大老闆記者會淨係講EBITDA.... 節目完全唔講每年投資越嚟越少,花紅又少。都冇心做電視。過去幾年蝕過20億。想追返可能要到2047。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 冰涼的月光光 於 2022-3-21 10:38 PM 發表
viutv呢個台由上年12月開始夜晚自家製作節目嘅收視不停創新低。上個禮拜有套3.8已經好好。自從全民造星4之後,已經講到明上年cut costs唔夠, 要再減成本多d....慶功唔搞,自家製作劇集宣傳唔做。總之唔投資keep住個ebitda係正數就算。viu員工morale好低... 大老闆記者會淨係講EBITDA.... 節目完全唔講每年投資越嚟越少,花紅又少。都冇心做電視。過去幾年蝕過20億 ...
慶功更係唔搞啦,冇聽過收視低搞慶功囉

引用:
原帖由 聲夢感動人 於 2022-3-21 09:59 PM 發表
點解 TVB收視不斷創新高, 甚至某台所有節目點數加埋都贏唔到「愛回家」, 但有些傳媒寫到要「救收視」😱........IT9, 940999 所謂原創劇, 無一刻贏到他們自購韓劇, 但又被吹奏到神劇超好睇🤷 最後都係唔過5點🤦.......傳媒到底幾時至有碗話碗??
見到TVB收視係26-27,其他台1-2

引用:
原帖由 聲夢感動人 於 2022-3-21 09:59 PM 發表
等睇TVB股價低, 蝕6.4億既傻仔留言.

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2022-3-21 11:18 PM 發表

等睇TVB股價低, 蝕6.4億既傻仔留言.
真好笑, 業績都未公佈🤭 虧損來自收購士多, 鄰住買 和 大灣區新影城👉這些投資為未來帶來可觀收入, 宏觀啲啦傻仔!!! 唔通真係在工廠大廈搞Chill Club咩

引用:
原帖由 聲夢感動人 於 2022-3-21 11:22 PM 發表

真好笑, 業績都未公佈🤭 虧損來自收購士多, 鄰住買 和 大灣區新影城👉這些投資為未來帶來可觀收入, 宏觀啲啦傻仔!!! 唔通真係在工廠大廈搞Chill Club咩
VIU打手既留言係不停loop, 好似之前有個咒人既癲佬, 又唔見佢, 應該又係短命account

愛回家咁垃圾都有人睇?

引用:
原帖由 半夏存在了裙 於 2022-3-21 11:26 PM 發表
愛回家咁垃圾都有人睇?
喺囉, 真奇怪👏 IT9 係神劇無人睇??

引用:
原帖由 聲夢感動人 於 2022-3-21 11:29 PM 發表

喺囉, 真奇怪👏 IT9 係神劇無人睇??
我返工果陣病房全部只開新聞台,冇人追劇😂

主題標籤 #愛回家
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]