• 瀏覽: 10,019
  • 回覆: 23
岩岩先join, 唔多識架步...........

係咪有套係黑鏡? 但唔想睇恐怖核突片

TBB 特色
1) FANS 永遠向前看 ,所有講過大台 負面的都是'x手
2) 三寶: 口水餓底查案劇,  律C 高智劇,  N角戀磚業劇
3) 大導3招:  人格分裂,  餓底,   留尾 (又可拍多輯)
4) 編劇template: 尾5集含包散
人在野個主持係 netflix 出左一堆互動電影呀

咩叫互動劇? 

引用:
原帖由 ginobili0622 於 2022-3-25 14:59 發表
咩叫互動劇? 
https://www.youtube.com/watch?v=YqQOY-aQGzM

呢D,  好正

無奈地看了黑鏡,  風格就是呢D了 ! 極似LATE Shift 的 格局  --小小選擇  影響結局
幾LIKE呢類劇

可惜此套是黑暗版/精神篇版的互動情節為何一定要逼人選殺人 唔太LIKE ending, 應該可走另格調才好玩

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-3-25 09:05 發表
岩岩先join, 唔多識架步...........

係咪有套係黑鏡? 但唔想睇恐怖核突片
黑鏡 唔算恐怖片吧.................

all you zombies , about time etc.
about time 應該有係netflix 又係愛情片

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-3-28 08:37 發表
無奈地看了黑鏡,  風格就是呢D了 ! 極似LATE Shift 的 格局  --小小選擇  影響結局
幾LIKE呢類劇

可惜此套是黑暗版/精神篇版的互動情節為何一定要逼人選殺人 唔太LIKE ending, 應該可走另格調才好玩
潘達斯奈基  都係 late shift E種

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2022-3-28 10:24 發表

潘達斯奈基  都係 late shift E種
係幾正, 不過我LIKE late shift 個故仔多D   會否是同一班製作團隊?

Black mirror- 潘達斯奈基    好似話幾受歡迎, 點解仲未見出多D 類似作品?

仲以為選唔同早餐有特別添

《黑鏡:潘達斯奈基》有「5個」主要結局。實際上,每位觀眾到達這五種結局的路徑可能不盡相同,細微的選擇差異會讓劇情產生分岔、或必須退回選擇點,但最後仍會到達主要結局;此外,互動過程中也有一些不影響劇情進行的選項,例如一開始選擇的早餐種類以及路上聽的音樂,其實只會決定畫面的差異以及背景音樂不同而已。

https://www.hk01.com/電影/278180/黑鏡-潘達斯奈基-互動電影攻略公開-一文睇盡五大主要結局

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2022-3-28 10:20 發表

黑鏡 唔算恐怖片吧.................

all you zombies , about time etc.
about time 應該有係netflix 又係愛情片
斬頭一幕唔想睇

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-3-28 10:35 發表

係幾正, 不過我LIKE late shift 個故仔多D   會否是同一班製作團隊?

Black mirror- 潘達斯奈基    好似話幾受歡迎, 點解仲未見出多D 類似作品?

仲以為選唔同早餐有特別添

《黑鏡:潘達斯奈基》有「5個」主要結局。實際上,每位觀眾到達這五種結局的路徑可能不盡相同,細微的選擇 ...
應該係花費同拍時難度都好大 錢又用多左吧

係幾好睇,但真係未必個個都喜歡睇又真   我都係睇左兩個結局就冇了

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-3-28 10:48 發表

斬頭一幕唔想睇
大部份關時空的電影都會有一點血腥  因為好多都係E種類的
再唔係就只有愛情片了

引用:
原帖由 simonlam1987 於 2022-3-28 10:57 發表

應該係花費同拍時難度都好大 錢又用多左吧

係幾好睇,但真係未必個個都喜歡睇又真   我都係睇左兩個結局就冇了
最大問題係男主D 樣比較7 (不過我覺得兩套既男主既演技都唔錯既!),  D女又全部比較肉酸(甚至係樣衰)姐,  
好心搵D 好樣D 既黎拍喇,  youtube 都大把靚女搵喇

Late Shift 車場果個女仔已經是呢類片中的最索(可惜不是女主)

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-3-28 11:01 發表

最大問題係男主D 樣比較7 (不過我覺得兩套既男主既演技都唔錯既!),  D女又全部比較肉酸(甚至係樣衰)姐,  
好心搵D 好樣D 既黎拍喇,  youtube 都大把靚女搵喇

Late Shift 車場果個女仔已經是呢類片中的最索(可惜不是女主)
我估唔係太多令仔女( 有名氣) 的肯拍 ,因為都係一套戲錢 而做的功夫更多
冇咩名氣的,又未必夠咁的演技 ,所以就算搵演員都難搵

但我覺得E個幾有意思 ,其實好早期香港都有相似節目  ,好似係俾觀眾二選一  之後劇情走向咁

Thx 睇睇先

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]