• 瀏覽: 25,138
  • 回覆: 157
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 後悔自責 於 2022-4-21 22:30 發表

咁都係必經階段
長痛不如短痛啦
英國出現新變種,咪又重新爆發,其實係永無休止痛,d老人細露避得一次無事,唔代表避到第二次又無事

引用:
原帖由 cwm001 於 2022-4-21 22:36 發表

英國出現新變種,咪又重新爆發,其實係永無休止痛,d老人細露避得一次無事,唔代表避到第二次又無事
係啊 無限期封都唔係辦法 擋得一時擋唔到一世

習皇帝一日堅持清零封城一日唔使止以通關

引用:
原帖由 山邊少象棋 於 2022-5-2 10:17 發表
今年隨時唔通關,痴線,3年了

人地新加坡行得幾好,已經回復正常

班友剩係識話香港,美國死幾多人,又唔學下新加坡

引用:
原帖由 山邊少象棋 於 2022-5-2 10:17 發表
現在隔離仲行14+7

國民又唔可以出國,完全真係鎖國無分別

引用:
原帖由 追憶 於 2022-5-2 16:17 發表

現在隔離仲行14+7

就係想你日日返工放工
邊到都唔好去
國內消費
塘水滾塘魚
肥水不流別國田

引用:
原帖由 追憶 於 2022-5-2 16:17 發表

現在隔離仲行14+7

14+7真係好too much, 7日咩都驗到啦

引用:
原帖由 追憶 於 2022-4-16 20:31 發表

就算現在通關,內地既政策都嚇死你啦

上到內地,突然果區有疫情,可以封你14日以上,如果你係打工仔點攪?

內地今次唔頂得幾耐,現在廣州蘇州西安吉林上海都封緊,就算清零都好快又會有下一波,現在新變種傳播力又勁過BA.2 ,我睇下內地防得幾耐!

當你長期咁封,開頭市民都會啞忍,但長期咁落去,市民一定會越來越多反抗,隨時因疫情攪到民怨,我諗內地都會擔心呢樣,所以食花生睇下內地點攪!

內地部分地區 ...
就算香港清到零真係通到關,上面一樣係爆緊,到時港人落番來香港咪一樣染番香港人,到時好快又封過關

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]