• 瀏覽: 187,796
  • 回覆: 190
+4

月球離奇脫軌,全速衝向地球毀天滅地。人類面臨滅絕浩劫,美國太空總署署長(荷爾芭莉 飾)及月球陰謀論天才(尊畢利 飾)聯同前頂尖太空人(柏德烈韋遜 飾)組成太空團隊,肩負起人類生存的最後希望,執行不可能的救世任務,阻止月球隕落。太空團隊登月後發現驚世秘密,月球竟是個高科技巨型基地!末日終極倒數,他們殺入月球核心與外星力量拼死一戰,人類能避過地球第六次大滅絕的厄運嗎?

資料來源: WMOOV

https://youtu.be/iZMM_jwuiLs進入香討影片區

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 111

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

20 (18.02%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

9 (8.11%)

3. ⭐️⭐️⭐️

16 (14.41%)

4. ⭐️⭐️

11 (9.91%)

5. ⭐️

55 (49.55%)

失望

2012後已經跌lv左好多
而家美國片總係要政治正確
一定要搵女人or黑人做d一值吾會做既角色,好快會出黑人白雪公主

我寧願翻睇
《千萬別抬頭》

完全唔好睇

引用:
原帖由 Discuss好戲連場 於 2022-4-6 10:02 發表
https://assets.wmoov.com/movie/photo/202204/moonfall_mainposter_openson21Apr_1649140740.jpg

月球離奇脫軌,全速衝向地球毀天滅地。人類面臨滅絕浩劫,美國太空總署署長(荷爾芭莉 飾)及月球陰謀論天才(尊畢利 飾)聯同前頂尖太空人(柏德烈韋遜 飾)組成太空團隊,肩負起人類生存的最後希望,執行不可能的救世任務 ...
荷里活科幻電影暗示
1. 極度唔想你接觸外星文明
2. 令你對未來世界充滿恐懼

引用:
原帖由 kenny1032 於 2022-4-19 00:00 發表
真係唔掂嗎?我仲諗住戲院重開睇既第一套戲
嘥錢,睇第二套好過😆

引用:
原帖由 deerubber 於 2022-4-12 15:32 發表
睇左15分鐘就熄機
最差就係頭15分鐘,如果前面劇情重寫可能可以係一套好片
導演真係老貓燒鬚

三個人可以搞掂太空穿梭機升空上月球,美國人好坦白話你知太空總署是裝飾品

垃圾中的垃圾。

真心唔好睇.各種唔合理.睇到一頭問號

太唔合理,完全無意欲去睇

如果導演係路蘭, 可能效果會好啲

直到跳過開場白, 睇moonfall

誇張到不能形容,月球撞向地球至刷倒山脈山峰崩塌
近到咁都未末日

荒廢嘅殘舊穿梭機從倉拉出來就可即用,搞笑

引用:
原帖由 team1234567 於 2022-4-18 14:12 發表

仲要講中國朋友提供零件,美國商人同美國政府對著幹
套戲大陸片商有份投資,應該血本無歸了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]