• 瀏覽: 187,828
  • 回覆: 190
+4

月球離奇脫軌,全速衝向地球毀天滅地。人類面臨滅絕浩劫,美國太空總署署長(荷爾芭莉 飾)及月球陰謀論天才(尊畢利 飾)聯同前頂尖太空人(柏德烈韋遜 飾)組成太空團隊,肩負起人類生存的最後希望,執行不可能的救世任務,阻止月球隕落。太空團隊登月後發現驚世秘密,月球竟是個高科技巨型基地!末日終極倒數,他們殺入月球核心與外星力量拼死一戰,人類能避過地球第六次大滅絕的厄運嗎?

資料來源: WMOOV

https://youtu.be/iZMM_jwuiLs進入香討影片區

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 111

1. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

20 (18.02%)

2. ⭐️⭐️⭐️⭐️

9 (8.11%)

3. ⭐️⭐️⭐️

16 (14.41%)

4. ⭐️⭐️

11 (9.91%)

5. ⭐️

55 (49.55%)

唯有等奇異博士和侏羅紀先入戲院

I think that is completely rubbish

附件

唐英年:完全是垃圾.jpg(57.64 KB)

利用地球空洞論說及海奧華預言這本書,再為藍本。

very good ending

引用:
原帖由 無理由搞錯 於 2022-4-19 19:06 發表
我寧願翻睇
《千萬別抬頭》
其實千萬別抬頭個白頭佬係咪扮緊拜登?

引用:
原帖由 狂收股息 於 2022-4-20 17:47 發表

其實千萬別抬頭個白頭佬係咪扮緊拜登?
好似話白頭佬係影射兩個人,甚至係三個人

真係唔好嘥錢入場,我怕戲院嘅櫈會爛哂

以戲論戲,失敗之作

悶到仆街

故事自圓其說!!若果月球真喺脫軌,人類根本沒有能力阻止!!人類真喺好自大!!!

劇情不合理,把外星人當智將。
如是我是外星人,我一定佔領地球,要月球有咩用?

有點失望

又係呢的題材

引用:
原帖由 laws168168 於 2022-4-20 20:36 發表
劇情不合理,把外星人當智將。
如是我是外星人,我一定佔領地球,要月球有咩用?
人類喺好幼稚無知,時常有人說移居外星!人類活着的世界,與外星人活着的世界根本是兩個不同的角度!!!地球不是外星人居住衍生的地方,外星世界亦不適合人類居住衍生的地方!!!這是好多人都扮唔知道!!!

引用:
原帖由 stocky1010 於 2022-4-20 23:19 發表

人類喺好幼稚無知,時常有人說移居外星!人類活着的世界,與外星人活着的世界根本是兩個不同的角度!!!地球不是外星人居住衍生的地方,外星世界亦不適合人類居住衍生的地方!!!
人類時常以自己為中心,人類要靠空氣生存,就假設外星人都必須一樣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]