• 瀏覽: 8,028
  • 回覆: 34
引用:
原帖由 後悔自責 於 2022-4-18 11:39 發表
心攰 宜家個病毒弱到 上海有90%以上無病徵 咁其實仲叫唔叫病…… 幾時免隔離通關…….
我都好絕望,2年3個月了,暫時無任何曙光,真係藍都變黃

韓國,越南,泰國已經免隔離俾旅客入

香港仲話中國地方,2年半都要咁隔離,又要封住澳門條路(本身澳門打算放寬香港入境),政策又唔調整,行死14+7 ,基本上可以話入21日,係咪真係有必要咁耐,omicron 潛伏期有咁長?

引用:
原帖由 追憶 於 2022-4-18 15:09 發表

我都好絕望,2年3個月了,暫時無任何曙光,真係藍都變黃

韓國,越南,泰國已經免隔離俾旅客入

香港仲話中國地方,2年半都要咁隔離,又要封住澳門條路(本身澳門打算放寬香港入境),政策又唔調整,行死14+7 ,基本上可以話入21日,係咪真係有必要咁耐,omicron 潛伏期有咁長?
真係諗唔明 香港明明都係中國 同一個國家都唔通
澳門都想通 但啲官驚爆左要被問責掛 唉 通未啊 唉

引用:
原帖由 晶晶寶寶 於 2022-4-18 14:27 發表

居家健康監測 <-- C兄, 意思是否在家隔離, 但唔可以出去那種?
yes

引用:
原帖由 後悔自責 於 2022-4-18 15:14 發表

真係諗唔明 香港明明都係中國 同一個國家都唔通
澳門都想通 但啲官驚爆左要被問責掛 唉 通未啊 唉
唔係d官驚,係中央唔俾澳門同香港通關

因為驚內地居民係澳門,俾香港人感染

好絕望,基本上打工仔無可能上去隔離,感覺下年新年都未怕怕可通關

引用:
原帖由 追憶 於 2022-4-18 15:52 發表

唔係d官驚,係中央唔俾澳門同香港通關

因為驚內地居民係澳門,俾香港人感染

好絕望,基本上打工仔無可能上去隔離,感覺下年新年都未怕怕可通關
我又唔係咁睇.  係澳門自己唔想通.
咁可以表明自己守得好嚴. 你香港果套澳門政府覺得唔WORK.
擦中央鞋.  

之前中央係覺得機組人員免檢疫有問題, 所以一路唔肯通.
而家爆左第5波已經好似改左要佢地檢疫.
同埋比家超點都會聽中央指示多D.  應該有可能會通到關.
不過都應該係今年好後. 希望有奇蹟.

其他先改7+7 都好.  

引用:
原帖由 追憶 於 2022-4-18 15:04 發表

仲諗住清0,都話香港唔會再清0,香港唔係行內地條手抗疫路

如果再跟內地行,真係經濟,民生清零
但係無可能唔跟大陸果套.

引用:
原帖由 晶晶寶寶 於 2022-4-18 17:36 發表

我又唔係咁睇.  係澳門自己唔想通.
咁可以表明自己守得好嚴. 你香港果套澳門政府覺得唔WORK.
擦中央鞋.  

之前中央係覺得機組人員免檢疫有問題, 所以一路唔肯通.
而家爆左第5波已經好似改左要佢地檢疫.
同埋比家超點都會聽中央指示多D.  應該有可能會通到關.
不過都應該係今年好後. 希望有奇蹟.

其他先改7+7 都好.  :smile ...
同一個國家都唔通真係唔合理 其實上面想香港點 班官照做咪得囉 好心就通關啦 唉 我呢啲市民口罩又戴左 針又打齊 安心出行又有用 到底仲想要點做先通到

引用:
原帖由 後悔自責 於 2022-4-18 18:09 發表

同一個國家都唔通真係唔合理 其實上面想香港點 班官照做咪得囉 好心就通關啦 唉 我呢啲市民口罩又戴左 針又打齊 安心出行又有用 到底仲想要點做先通到
係呀.  但林鄭政府唔肯跟呢.
上面想我地香港都行健康碼, 可以追蹤到個人去左邊.
呢D咁簡單的野政府都唔願做.  

搞埋D 安心出行, 針卡跟本都無用. 人地要的唔係呢D.
而家唯有望比卡超政府 跟啦.

個人覺得比卡超上場會搞好通關,搞得掂,民望會直線上升。商家佬、地產佬、打工仔都多謝佢,啊爺又可以當送大禮賀佢,雙贏

引用:
原帖由 惡魔之子001 於 2022-4-18 23:44 發表
個人覺得比卡超上場會搞好通關,搞得掂,民望會直線上升。商家佬、地產佬、打工仔都多謝佢,啊爺又可以當送大禮賀佢,雙贏
想像總是美好 望係咁忙

引用:
原帖由 惡魔之子001 於 2022-4-18 23:44 發表
望就係咁望啦

引用:
我反而完全無希望,經過2年多了,要通一早通,如果香港仲纏繞係中港通關,相信經濟只會更差,重覆2頭唔到岸情況,又通唔倒國際,又通唔倒內地

比卡超口風都話唔好帶俾風險內地!睇怕都係唔通!

引用:
原帖由 永不言敗888 於 2022-4-20 13:21 發表
比卡超口風都話唔好帶俾風險內地!睇怕都係唔通!
口號來姐,根本就唔會通關

內地咁既政策,你覺得會俾你免隔離通關咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]