• 瀏覽: 8,025
  • 回覆: 34
引用:
原帖由 desmondsau 於 2022-4-20 16:24 發表
我日日都在澳門, 現在澳門人對香港"反感到極點, 好多珠海人同澳門人都異口同聲向我訴心聲說莫講話香港特區政府免費招待佢地去"香港食住玩, 就算"貼錢"送俾佢地, 佢地呢幾年都不會來港, 怕"中招", 同埋佢地懷疑香港當局現在根本"報細數" 掩耳盜鈴"自欺欺人"在粉飾太平隱瞞疫情, 香港幾乎每日由香港返澳的澳門人都被"驗出陽性", 但他們在香港是出"陰性報告", 對香港醫療機構的準確性存疑, 有咩理 ...
因為根本冇香港人入到澳門!入到的全部係澳門人!人數根本有限數字!我附近朋友大部分都冇事!有事都好返!佢哋身體抗體勁過澳門人好多!所以香港人才是最安全的!

引用:
原帖由 永不言敗888 於 2022-4-20 16:30 發表

因為根本冇香港人入到澳門!入到的全部係澳門人!人數根本有限數字!我附近朋友大部分都冇事!有事都好返!佢哋身體抗體勁過澳門人好多!所以香港人才是最安全的!
係 入到澳門個啲全部澳門人 我打過去隔離酒店問 啲預約位澳門人優先 澳門人自己都排到今年7月都未有 好心就加額啦 宜家連香港人願意出錢出力出時間都無得過去

引用:
原帖由 追憶 於 2022-4-18 15:09 發表

我都好絕望,2年3個月了,暫時無任何曙光,真係藍都變黃

韓國,越南,泰國已經免隔離俾旅客入

香港仲話中國地方,2年半都要咁隔離,又要封住澳門條路(本身澳門打算放寬香港入境),政策又唔調整,行死14+7 ,基本上可以話入21日,係咪真係有必要咁耐,omicron 潛伏期有咁長?
冇法啦!當初拉橫額要政府封閉,現在想開都難,人地重驚過我地。

引用:
原帖由 追憶 於 2022-4-18 15:09 發表

我都好絕望,2年3個月了,暫時無任何曙光,真係藍都變黃

韓國,越南,泰國已經免隔離俾旅客入

香港仲話中國地方,2年半都要咁隔離,又要封住澳門條路(本身澳門打算放寬香港入境),政策又唔調整,行死14+7 ,基本上可以話入21日,係咪真係有必要咁耐,omicron 潛伏期有咁長?
其實7+3都好夠 

引用:
原帖由 獅子男 於 2022-4-14 10:10 發表
為期一個月。大家認為之後還有進一步減少隔離日數的可能嗎?
可唔可以廣州隔離十日,然後返其他廣東城市屋企隔離七日啊?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]