• 瀏覽: 19,506
  • 回覆: 58
  • 追帖: 1
+2
大美督咪錶場近巴士站嗰兩行免費位長期俾啲死車9霸,好囉終於改埋錶位趕撚走晒

終於肯做野

我朋友住入邊龍尾,佢話入邊村屋個個都有位,9霸果D外人多

好多車唔上行車証同車牌,咪一樣照擺

幾時到石澳及北潭涌?

引用:
原帖由 便利商店 於 2022-4-25 17:37 發表
好多車唔上行車証同車牌,咪一樣照擺
用引擎編號應該可以查到車主。

引用:
原帖由 goldenfat 於 2022-4-25 18:41 發表

用引擎編號應該可以查到車主。
搵唔係難,要有人肯做先難

引用:
原帖由 花生之友 於 2022-4-25 19:18 發表

搵唔係難,要有人肯做先難
運輸署係咪要做,出告票比車主,增加庫房收入。

跟龍尾灘一樣,變收費場更好。自從龍尾灘啟用,大尾篤錶位很早爆滿。

運輸署只係制定政策,驗車之類工作,執法嗰個係差人唔係運輸署

引用:
原帖由 tseungkungofans 於 2022-4-25 17:51 發表
幾時到石澳及北潭涌?
石澳地方又細,一早要有錶位

北潭涌安裝錶位,有啲問題,行去西灣來回四個鐘以上,又多地方無network,唔可以remote 加時🙄

引用:
原帖由 louiskkchan 於 2022-4-26 07:23 發表

石澳地方又細,一早要有錶位

北潭涌安裝錶位,有啲問題,行去西灣來回四個鐘以上,又多地方無network,唔可以remote 加時🙄
有標位, 起碼叫有得入去玩半日, 行上山, 上瑤或水唐已足夠, 增加車位流轉量, 多幾倍人有得

北潭涌呢幾年假日除了7-8時去到揾位, 根本好難搵位, 近排仲多了好多無牌, 激死人。

如果玩一整天,我上星期日都係搭 96R 算, 班次好密,平均5-10分鐘有車, 唔洗湊住架車或晨早搶位其實反落得逍遙。

引用:
原帖由 tseungkungofans 於 2022-4-26 07:36 發表

有標位, 起碼叫有得入去玩半日, 行上山, 上瑤或水唐已足夠, 增加車位流轉量, 多幾倍人有得泊。

北潭涌呢幾年假日除了7-8時去到揾位, 根本好難搵位, 近排仲多了好多無牌, 激死人。

如果玩一整天,我上星期日都係搭 96R 算, 班次好密,平均5-10分鐘有車, 唔洗湊住架車或晨早搶位其實反落得逍遙。
上年weekend 保良局有日泊,而家仲有冇?

引用:
原帖由 louiskkchan 於 2022-4-26 07:40 發表

上年weekend 保良局有日泊,而家仲有冇?
我估疫情下都封營地掛

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]