• 瀏覽: 40,176
  • 回覆: 479
  • 追帖: 3
+16
到時好大機會逼爆列車

【最新】消息:港鐵東鐵綫過海段下月15日通車

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=28099&refer=Share

引用:
原帖由 咖喱人 於 2022-4-29 19:44 發表
【最新】消息:港鐵東鐵綫過海段下月15日通車

https://news.now.com/urgentnews.jsp?taskId=28099&refer=Share
點解今次又咁快有傳媒報料?
以前都係mtr出新聞稿嘅
呢次差唔多得番半個月,有D嘢...

有會展站,減少灣仔站擠迫,已經算好

引用:
原帖由 FunKY 於 2022-4-29 19:49 發表

呢一個都係問題,正常嚟講應該係由政府正式宣佈,咁樣放風好有炒車味道

而且得返半個月,真係所有嘢已經攪掂?呢個我好懷疑

東鐵線沿線都未安裝幕門

引用:
原帖由 FunKY 於 2022-4-29 19:49 發表

MLR 幾時榮休都未知,會展站開放日又未知,咁突然🤔

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2022-4-29 19:54 發表

呢一個都係問題,正常嚟講應該係由政府正式宣佈,咁樣放風好有炒車味道

而且得返半個月,真係所有嘢已經攪掂?呢個我好懷疑
但係今次放風嘅,係有公信力嘅電視台,唔似係以前D細group,
而家始乎係兩個極端,一係佢嚴重收錯料,一係佢真係有真風

引用:
原帖由 啟德之星 於 2022-4-29 19:59 發表
東鐵線沿線都未安裝幕門
MLR 未全線退役,門位唔對,所以未裝

引用:
原帖由 FunKY 於 2022-4-29 20:04 發表

但係今次放風嘅,係有公信力嘅電視台,唔似係以前D細group,
而家始乎係兩個極端,一係佢嚴重收錯料,一係佢真係有真風
至少我睇港台商台同TVB都未有報導,都係等政府公佈,不過如果係真嘅話,我都估到真正原因係咩

引用:
原帖由 咖喱人 於 2022-4-29 20:01 發表

MLR 幾時榮休都未知,會展站開放日又未知,咁突然🤔
更何況另一邊廂TD都未出東鐵過海減車計劃
上年都喺TML通車前一個月出
今次等番半個月
分分鐘趕唔切諮詢?

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2022-4-29 20:12 發表

至少我睇港台商台同TVB都未有報導,都係等政府公佈,不過如果係真嘅話,我都估到真正原因係咩
所以就好奇怪竟然NOW TV係放料人,
正正常常都係TVB呢D大台報嘅,
相信應該有內鬼同佢講。

但迄今為止不見港鐵澄清

引用:
原帖由 FunKY 於 2022-4-29 20:12 發表

更何況另一邊廂TD都未出東鐵過海減車計劃
上年都喺TML通車前一個月出
今次等番半個月
分分鐘趕唔切諮詢?
就係啦,一係就覺得想行順咗先一炮過大減

引用:
原帖由 FunKY 於 2022-4-29 20:15 發表

所以就好奇怪竟然NOW TV係放料人,
正正常常都係TVB呢D大台報嘅,
相信應該有內鬼同佢講。
now、有線同東方都已經講,但呢幾個大台無講,好怪

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]