• 瀏覽: 4,617
  • 回覆: 42
本主題由 boyboy168168 於 2022-5-26 10:15 使用 提升卡 道具
未計D 掛羊頭假續集,  什麼 法證4,5,6....  塘心3.....

N年前既衝上雲燒2,  已經知.....好地地既角色 自毀再亂Q作D 角色塞時間

降魔的2  呢D 已叫有鋪排.........都係雷聲大.....
使徒2, 3 , 呢D 亂9拍, 吹到大一大 ,  

金燒2 又仆埋

IP一個個被自毀

根本都唔識拍IP劇,  D 劇情無得延伸落去, 因為大部份D角色含包散, ending玩太盡 囉
一係就D主角 好地地都可以OUT L左

TBB 特色
1) FANS 永遠向前看 ,所有講過大台 負面的都是'x手
2) 三寶: 口水餓底查案劇,  律C 高智劇,  N角戀磚業劇
3) 大導3招:  人格分裂,  餓底,   留尾 (又可拍多輯)
4) 編劇template: 尾5集含包散
降魔的2唔差都有好劇情只係中間拖耐咗有水分如果20集應該更好睇,佢個結尾好似仲想拍落去但到而家無聲氣。

嚟緊真係要睇白強2可唔可以挽回面子。唔懷疑主角實力但係都驚啲劇情僵化,手術談情醫療政策爭論等公式。

使徒1,2, 3睇過都唔記得晒.

引用:
原帖由 CHS1 於 2022-5-4 10:37 發表
嚟緊真係要睇白強2可唔可以挽回面子。唔懷疑主角實力但係都驚啲劇情僵化,手術談情醫療政策爭論等公式。
白強2 ,  連題材都無乜興趣了

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-5-4 09:44 發表
未計D 掛羊頭假續集,  什麼 法證4,5,6....  塘心3.....

N年前既衝上雲燒2,  已經知.....好地地既角色 自毀再亂Q作D 角色塞時間

降魔的2  呢D 已叫有鋪排.........都係雷聲大.....
使徒2, 3 , 呢D 亂9拍, 吹到大一大 ,  

金燒2 又仆埋

IP一個個被自毀

根本 ...
巾幗英雄續集一樣掂

引用:
原帖由 胡三刀 於 2022-5-4 15:24 發表

巾幗英雄續集一樣掂
呢套好似唯一一套OK?  

又話拍4? 係咪又無喇?

黎耀祥鄧萃雯即將合體 《巾幗梟雄4》下年3月開拍
2021年9月7日

近年無綫不時將經典劇集開拍續集,例如《陀槍師姐》、《法證先鋒》、《十月初五的月光》及《金宵大廈》等等,上年年底更傳出《巾幗梟雄》系列亦會開拍第4輯,並再次由黎耀祥及鄧萃雯擔正做男女主角,無綫高層杜之克出面邀請雯女回巢演出,可惜有指因投資方撤資及疫情關係,令計劃無法如期進行。不過今日有報道指《巾幗梟雄》第四輯喺早前已經落實拍攝時間表,並將於下年3月拍攝。

https://hk.sports.yahoo.com/news ... -月開拍-083420053.html

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-5-4 15:29 發表

呢套好似唯一一套OK?  

2021年9月7日

近年無綫不時將經典劇集開拍續集,例如《陀槍師姐》、《法證先鋒》、《十月初五的月光》及《金宵大廈》等等,上年年底更傳出《巾幗梟雄》系列亦會開拍第4輯,並再次由黎耀祥及鄧萃雯擔正做男女主角,無綫高層杜之克出面邀請雯女回巢演出,可 ...
巾幗1-2-3刀掂 唔係點會有三屆視帝黎耀祥

引用:
原帖由 胡三刀 於 2022-5-4 15:34 發表

巾幗1-2-3刀掂 唔係點會有三屆視帝黎耀祥
巾幗 3 掂?

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-5-4 15:35 發表

巾幗 3 掂?
Ok 架,好多人睇,唔知有無巾4題外話,無間道2,好過無間道1,覺唔覺

引用:
原帖由 胡三刀 於 2022-5-4 15:38 發表

Ok 架,好多人睇,唔知有無巾4題外話,無間道2,好過無間道1,覺唔覺
無間道2  真係仲未正式睇............佢係拍前傳, 咪好D 囉
拍第三輯D 人死Q晒 又要駁落去 就出事喇

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2022-5-4 15:29 發表

呢套好似唯一一套OK?  

2021年9月7日

近年無綫不時將經典劇集開拍續集,例如《陀槍師姐》、《法證先鋒》、《十月初五的月光》及《金宵大廈》等等,上年年底更傳出《巾幗梟雄》系列亦會開拍第4輯,並再次由黎耀祥及鄧萃雯擔正做男女主角,無綫高層杜之克出面邀請雯女回巢演出,可 ...
其實只係一味TVB式去改頭換面,如果好似外劇甘按季數拍,效果就完全唔一樣,過去D人物都可以寫翻出黎客串會引起某D劇情.

洗冤錄

引用:
原帖由 kira2018 於 2022-5-4 22:19 發表

其實只係一味TVB式去改頭換面,如果好似外劇甘按季數拍,效果就完全唔一樣,過去D人物都可以寫翻出黎客串會引起某D劇情.
外國劇仲衰,如果收視好拍極都仲有,拍到爛尾為止,……

引用:
原帖由 0987654 於 2022-5-5 11:26 發表

外國劇仲衰,如果收視好拍極都仲有,拍到爛尾為止,……
Simpson拍左幾十年啦

主題標籤 #降魔的
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]